Alle blogs over

De Mexicaanse keuken en in het bijzonder die van Indiaans Oaxaca is wereldberoemd en uitgeroepen tot UNESCO erfgoed.

De Mexicaanse keuken


De Mexicaanse keuken en in het bijzonder die van Indiaans Oaxaca is wereldberoemd en uitgeroepen tot UNESCO erfgoed. Mais (in o.a. tortilla’s of atole) is in het hele land nog steeds belangrijk (Indiaans) volksvoedsel en “de oorspong van het leven”. Voor de exquise maistruffels, huitlacoche maakt elke Mexicaan van arm tot rijk graag een omweg! 

Met verwondering heb ik staan kijken wat er allemaal wordt verkocht en wordt klaargemaakt. De vele soorten chili pepers op de markt en het gemak waar ook kleine kinderen hiervan eten. De heerlijkste oesters uit de achterbak van een auto aan een afgelegen haventje of de gefrituurde chili-sprinkhanen van de straatventer. Eten is absoluut een avontuur in Mexico! Ontdek zelf de lokale markten met Indiaanse keukengodinnen en leer meer van de complexe traditionele keuken in een warme en uitnodigende sfeer In Oaxaca. Leer bijvoorbeeld een echte Mole te bereiden! 

Blog chimpansee

Chimpansee Oscar


Op 19 december 2012 verschijnt een nieuwe film van Disneynature, een natuurdocumentaire over chimpansees die leven in de regenwouden van Ivoorkust en Oeganda. In de hoofdrol van Chimpanzee staat de 3-jarige Oscar met zijn familie. Oscar raakt door omstandigheden zijn familie kwijt en wordt 'geadopteerd' door een chimpansee.

 

leeuwen

We zijn live!


Untamed Travelling is maatwerkspecialist voor reizen naar Afrika, de Indische Oceaan en Latijns Amerika. De passie voor het vak is een rode draad door ons bedrijf. Zo reizen onze medewerkers met grote regelmaat naar bestemmingen om de laatste veranderingen persoonlijk te beleven. Dit alles met als doel klanten nóg beter te kunnen informeren en adviseren.

Maar hoe giet je deze passie in een website? In zeer nauwe samenwerking met 45north uit Amsterdam is dit vraagstuk grondig onder handen genomen. Eindresultaat is deze prachtige responsive website.

Blog Tsila island

Tsika Island Zambia


Graag neem ik u mee naar een van de bijzondere projecten in Afrika, Tsika Island Camp. Als Afrikaspecialist proberen we samen te werken met Afrikaanse partners die lokale gemeenschaps- en natuurprojecten ondersteunen en accommodaties weten te vinden waarbij werkgelegenheid wordt gecreëerd voor de lokale bevolking.

Een goed voorbeeld is het Tsika Island Camp in de Lower Zambezi River in Zambia. Sinds 2010 heeft Chongwe River Camp dit camp geopend op het mooie Tsika eiland. Er is slechts plaats voor zes gasten in drie bush kamers, elk met eigen faciliteiten. Gasten kunnen vanaf Tsika Island Camp deelnemen aan een 2 tot 5-daagse kanosafari over de Lower Zambezi.