Alle blogs over

Reunion blog

Réunion – Natuureiland, divers in alle opzichten


Griet Daneels: 'Air Austral en de Tourism board van Réunion planden een studiereis naar het tropische Réunion; of Untamed Travelling als één van de specialisten op deze bestemming wenst deel te nemen? Graag!

En zo vertrokken we vanuit Charles de Gaulle met een rechtstreekse vlucht naar Ile de la Réunion. Deze keer geen stress over de geldigheidsdatum van mijn paspoort, de identiteitskaart is voldoende! Ook al ligt dit natuurparadijs op 9400km vliegen, wij blijven binnen de grenzen van Frankrijk. Met andere woorden; een stukje Europa voor de kust van Afrika met de Franse voertaal, de welgekende euro en heerlijke franse wijnen op een tropisch eiland! Bij aankomst op de luchthaven van Roland Garros nabij Saint Denis worden we omarmd door een aangename 27 graden. We zetten meteen koers naar één van de hoogtepunten, het zichtpunt bij “Cap Noir” dat ons een blik gunt op de onherbergzame “Cirque de Mafate”. We zijn gewaarschuwd, dit is slechts één van de vele momenten op dit eiland waarbij we ons nietig zullen voelen naast zoveel natuurschoon!

Malawi Livingstone

Livingstone achterna in Afrika


Professor Dr. Jaap Lengkeek: 'De woorden ‘Dr. Livingstone I presume’ had ik wel eerder gehoord. De eerste keer dat ik ze werkelijk bewust werd vond ongeveer 40 jaar geleden plaats. Ik had een sportief kaki-jasje gekocht, dat ik bij gelegenheid droeg met een lichte broek en mijn Spaanse laarzen. Een vage kennis van me trof me met deze combinatie aan op straat. ‘Dr. Livingstone, I presume’ kreet hij en barstte uit in onbeheersbaar gelach.  Zoiets blijft wel hangen.'