Share

Algerije en Libië reizen

Bijzondere woestijnreizen naar Algerije en Libië

In Algerije heet het land 'Al Jaza'ir', de eilanden. Algerije bestaat voor 85 % uit woestijn. De naam 'Al Jaza'ir' heeft betrekking op de steden en oases, die als eilanden in de woestijnzee liggen. De woestijn heeft in Algerije de meest uiteenlopende vormen; van uitgestrekte metershoge zandduinen, tot imposante rotsformaties en eindeloze vlaktes van zand & rotsen. Regelmatig trekken immense kamelenkaravanen door de woestijn richting het zuiden. Helaas is Algerije ook een land waar gevaar op de loer ligt, dat valt niet te ontkennen. Toch is Algerije meer dan dat. Het land heeft naast een moderne hoofdstad (Algiers), vele andere interessante steden, kleurrijke markten, indrukwekkende bergketens en eeuwenoude dorpjes met middeleeuwse forten in de woestijn. 

Libië is een land dat zelfs de meest doorgewinterde reiziger nog zal verrassen! Het land is niet altijd toegankelijk voor toeristen, waardoor het zijn authenticiteit weet te behouden. Het is een Arabisch land in Noord-Afrika, liggend aan de Middellandse Zee onder Italië en Griekenland. In de kuststrook zijn de invloeden duidelijk zichtbaar van de vroegere Romeinse & Griekse rijken. De Libische koninkrijken onderhielden contact met het oude Griekenland. In het noorden van Libië liggen bijzondere archeologische bezienswaardigheden. In het zuiden van Libië kunt u genieten van de ruige uitgestrektheid van de Sahara. Grenzend aan Algerije ligt het Akakus gebergte met bizarre rotsformaties & zandduinen.

 

Beleef Algerije en Libië met Untamed

Tassili du Hoggar

Ten zuiden van Tamanrasset ligt de Tassili du Hoggar, een uitgestrekt gebeid dat reikt tot aan de grens met Niger. Vaak denken mensen bij woestijn...

Meer informatie
sluiten