Congo Basin

Het Congo Basin is het tweede grootse regenwoud ter wereld en een levensader voor zowel mens als dier. Het strekt zich uit over zes landen waaronder Kameroen, CAR, Congo Brazzaville en Gabon. Het landschap biedt
[seopress_breadcrumbs]
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Congo Basin

Oneindig regenwoud met gorilla's, bosolifanten...

Het Congo Basin is het tweede grootse regenwoud ter wereld en een levensader voor zowel mens als dier. Het strekt zich uit over zes landen waaronder Kameroen, CAR, Congo Brazzaville en Gabon. Het landschap biedt een enorme variatie: rivieren, regenwouden, savannes en moerrassen. Het aantal dieren dat er leeft is even indrukwekkend als bijzonder: laagland- en berggorilla’s, chimpansees, bosolifanten, okapi, meer dan 1.000 soorten vogels en ruim 700 verschillende vissen. De schat aan tropische planten is overweldigend; 10.0000 soorten waarvan 30 procent alleen in het Congo basin te vinden zijn. Ook dit regenwoud wordt bedreigd door illegale houtkap. Er zijn tal van initiatieven, waaronder het Tropical Timber Program, voor het stimuleren van verantwoord bosbeheer. Ook de inheemse bevolking, (150 verschillende etnische groepen!) wordt hierbij actief betrokken. 

Rondreizen door Centraal Afrikaanse Republiek

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top