Share

Odzala Discovery Camps

Kleinschalige kampen in het ongerepte Odzala N.P.

Dichtbij het geografische ‘Hart van Afrika’ ligt een gebied dat door de enorme biodiversiteit bijna mythisch is. Het Odzala is een nationaal park dat nog door maar weinigen bezocht is. De Odzala Discovery Camps bestaan uit drie eco-vriendelijke lodges die uniek gelegen zijn en een perfecte uitvalsbasis vormen om dit bijzondere natuurgebied te verkennen vanuit alle veiligheid en comfort.

Beleef een ultieme safari-ervaring tijdens een reis door bossen met hoog gepiekte bomen, langs kristalheldere stroompjes en over de eindeloos uitgestrekte savannes van noord-west Congo. Volg de gorilla’s door ongerepte regenwouden en ontdek een mozaïek van grasland en water terwijl u spot naar unieke vogels en wildlife. Dit is een safari als geen andere, een absolute life-changing ervaring!

De drie kampen van Odzala Discovery Camps

Ngaga Camp
Ngaga Camp ligt net buiten de parkgrens bij Ndzehe en kijkt uit over een mooie open plek midden in het primaire bos. Een ontmoeting met gorilla’s op uw bucketlist? Dan is Ngaga Campt de place-to-be. In de nabijheid van het kamp leven een aantal groepen westelijke laagland gorilla’s waarvan er twee gehabitueerd zijn. Het kamp is opgebouwd met natuurlijke materialen en met gebruik van traditionele technieken. Het design is uniek en de zes kamers zijn gebouwd als boomhutten. Vanaf de verbindende looppaden kijkt u recht de boomkronen in.

Lango Camp
Ook de zes kamers van Lango Camp zijn verhoogd en geven een fantastisch zicht op het moerassige omringende landschap. De omgeving heeft een magnetische aantrekkingskracht op een enorme verscheidenheid aan vogels waaronder de Afrikaanse groene duif en grijze papegaaien. Maar ook kuddes buffels en olifanten lopen dag en nacht door het bos. Het kamp is strategisch gelegen in het Odzala N.P. waardoor u makkelijk toegang heeft tot de verschillende gebieden. Een hoogtepunt van uw verblijf in Lango Camp is een tocht per motorboot, traditionele prauw of zelf per kayak over de Lekoli en Mambili rivier.

Mboko Camp
Met twaalf gastenkamers is Mboko het grootste kamp. Het strekt zich uit langs de oevers van de een zijtak van de Lekoli River. Gelegen in een weelderige savanne, leefgebied van buffels, olifanten en gevlekte hyena’s. In Mboko krijgt u het gevoel van de grootschaligheid van het Odzala N.P. terwijl u ook kunt genieten van de kleinere pracht als de overvloedige bloemen en vlinders (afhankelijk van het seizoen). Vanuit het kamp heeft u een adembenemend uitzicht op de overgang tussen het tropisch regenwoud en de savanne waar honderden torenhoge termietenheuvels een buitenaards landschap scheppen. Geniet van de schitterende sterrenhemel voordat u op het geruis van het stromende water in de Congo River heerlijk in slaap valt.

TIPS & TOPS ODZALA DISCOVERY CAMPS

  • Congo-Brazzaville is een puur natuurlijke hidden gem. De Congo Basin huisvest het op een na grootste regenwoud ter wereld
  • Het Odzala-Kokoua N.P. beschermt één van de mooiste en nog volledig intact zijnde regenbossen van onze planeet
  • Er leven meer dan 500 soorten verschillende soorten wildlife en duizenden soorten bloemen en planten
  • Voor welk kamp u ook kiest, u bent verzekerd van een gastvrije ontvangst
  • Combineer twee kampen voor een breder beeld van Odzala N.P.
  • Alle kampen zijn eco-vriendelijk

Foto's

sluiten