De koningssteden van Marokko

De meest bekende hoogtepunten van Marokko zijn ongetwijfeld de koningssteden Marrakech, Fès, Rabat en Meknes
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

De koningssteden van Marokko

Koningssteden

De koningssteden van Marokko met hun eeuwenoude medina’s zijn een ware culturele ontdekkingsreis. In Rabat, de politieke hoofdstad, vindt u het mausoleum van koning Mohammed V, de vader van de onafhankelijkheid en de uit de 12e stammende Hassan-Moskee. Deze nooit afgebouwde moskee had, met haar driehonderd zuilen de grootste moskee van de Arabische wereld moeten worden na die van Mekka.

Fès, Meknès en Marrakech

In Fès, de oudste koningsstad van Marokko, kunt u heerlijk wegdromen in een prachtige en luxe riad. In Fès, dat naast het religieuze centrum van Marokko ook ambachtelijke ‘hoofdstad’ is, ligt het koninklijk paleis: de Dar-al-Makzin. Dit paleis is enkel van buiten te bezichtigen.
Meknès, is schitterend gelegen op een heuvel aan de wadi Bou Fekrane in de vruchtbare Saïs-vlakte. In de zeventiende eeuw was Meknès de hoofdstad van het machtige rijk van de Alaouïten. Sultan Moulay Ismael liet de oude kasbah van de Mariniden afbreken en vervangen door een stadsmuur met prachtige poorten. De Bab al Mansour geldt als de mooiste. In de kasbah bevindt zich het mausoleum van deze sultan. In Volubilis, de heiligste plaats van het land, staat u stil bij de resten van deze, grotendeels door een aardbeving verwoeste, historische stad van rond het begin van onze jaartelling. Overblijfselen van een basiliek, forum, triomfboog en de vele mozaïekvloeren herinneren aan deze tijd.

Marrakech is een heerlijke bestemming voor een stedentrip. Deze kleurrijke stad wordt apart beschreven. 
 

Rondreizen door Marokko

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De koningssteden van Marokko

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top