Share

Duiken in Mozambique

Duiken of snorkelen in Mozambique

De Portugezen ontdekten eeuwen geleden al dat de grootste rijkdommen van Mozambique zich onder water bevonden. Waren dat destijds oesters vol parels, tegenwoordig zijn het de honderden onaangetaste koraalriffen met tropische vissen, zeegrasbedden en bijzondere buren zoals de Indische zeekoe, tijgerhaaien en manta’s. Merlijnen en barracuda’s, de droom van elke sportvisser, zijn een attractie op zich. Net als de jaarlijks passerende bultruggen.

Boven water biedt Mozambique exotische eilanden zoals die van de Bazaruto Archipel voor de kust van Vilanculos, met parelwitte stranden, zandduinen, soda- en zoetwatermeertjes vol flamingo’s en krokodillen. De Quirimba Archipel bij Pemba, een oude havenstad aan een van ’s werelds grootste baaien en diepste natuurlijke havens, beschikt zelfs over mangroven, savannes en bergen. Hier vindt u ook Saint Lazarus Bank - een atol met de mooiste duiklocatie ter wereld.

De bijzondere onderwaterwereld is eenvoudig te bewonderen door te gaan snorkelen voor de kust. De meest lodges op de eilanden en aan de kust organiseren duikexcursies of snorkeltochten.

sluiten