Rwenzori Mountains National Park

Een spectaculaire bergwereld met talloze toppen hoger dan 4500 meter

Rwenzori Mountains National Park

De bergen van de maan

Op de grens met Congo ligt de 120 km lange Rwenzori bergketen met besneeuwde bergtoppen, een bijzondere vegetatie en uitstekende wandelmogelijkheden. De hoogste toppen van de Rwenzori's zijn permanent met sneeuw bedekt. Samen met de Kilimanjaro en Mount Kenya zijn dit de enige bergen in Afrika die permanente sneeuwtoppen hebben. De bergketen, ookwel Bergen van de Maan genoemd, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een wondere wereld van bergmeren, watervallen, gletsjers en een bijzondere flora. De hoogste berg is Mount Stanley, die uit meerdere toppen bestaat. De hoogste top is de Margaritha Peak. Mount Stanley is na de Kilimanjaro en Mt. Kenya de hoogste berg van Afrika. Indien u beschikt over een uitstekende conditie, is het mogelijk om een zware, meerdaagse trektocht te maken langs de toppen van de Rwenzori. Het is ook mogelijk eenvoudigere twee- tot vierdaagse wandeltochten te maken in het voorgebergte van de Rwenzori’s.

Rondreizen door Oeganda

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Rwenzori Mountains National Park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top