Share

Strandvakantie Tanzania & Zanzibar

Strandvakantie in Tanzania

Ten noorden en zuiden van de hoofdstad Dar es Salaam liggen prachtige zandstranden, omringd door palmbomen aan een azuurblauwe oceaan. Een ideale omgeving om een onvergetelijke safari af te sluiten met een paar ontspannen dagen aan zee. De kwaliteit van de comfortabele en kleinschalige lodges staat garant voor een aangenaam verblijf. Het historische Bagamoyo ligt ten noorden van Dar es Salaam. Ten zuiden ligt Ras Kutani, gelegen aan een lagune, ver van de bewoonde wereld. In het aangrenzende woud leven apen en bavianen.

Het eiland Zanzibar

Een enerverende reis door Tanzania kan ontspannen besloten worden met een verblijf op het tropische Zanzibar. Zanzibar is een smeltkroes van Arabische, Afrikaanse, Indische en Europese invloeden. Een bezoek aan ‘Stone Town’ is een aanrader. Het lijkt of de tijd heeft stil gestaan in de nauwe steegjes met historische gebouwen. Gesluierde vrouwen slenteren voorbij. Buiten de stad vult de lucht zich met geuren van de meest uiteenlopende specerijen. Niet voor niets wordt Zanzibar ookwel ‘kruideneiland’ genoemd.

Pemba, Mafia en Mnemba eiland

Voor wie Zanzibar eigenlijk al te toeristisch is geworden, zijn er de exclusieve eilanden Pemba, Mafia en Mnemba. Omgeven door koraalriffen kunt u hier fantastisch duiken en snorkelen, waarbij u soms vergezeld wordt door reuzeschildpadden.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming
 • Gezin Douwes Dekker

  Terug van een werkelijk geweldige reis door Tanzania, boven alle verwachtingen!

  Meer informatie
 • Jan en Joke Cornelissen en Ger en Wilma Franssen

  We hebben zelfs de BIG FIVE gezien, komt zelden voor in één reis!

  Meer informatie
 • Familie Idink

  Wat een reis, om nooit te vergeten

  Meer informatie
 • Marianne en Hans van den Bos

  De kok tijdens de beklimming verdient vijf sterren

  Meer informatie
 • Cindy Ferket

  Wat een belevenis, midden in de natuur!

  Meer informatie
sluiten