Lake Victoria en Lake Tanganyika

Het Victoria meer is een grensoverschrijdend meer, op de grens van Tanzania, Kenia en Oeganda

Lake Victoria en Lake Tanganyika

Grootste meer van Afrika

Het Victoriameer (ook wel Victoria Nyanza) is het grootste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer op aarde. Het meer bevindt zich op de grens van Tanzania, Kenia en Oeganda. In het meer liggen een aantal eilanden, waaronder de Ssese-eilanden. Opvallend was de bijzonder rijke fauna. In het Victoriameer leefden ca. 2500 verschillende vissoorten, terwijl er in heel Europa bijvoorbeeld slechts ruim 200 soorten zoetwatervissen zijn. Helaas is er van deze diversiteit weinig overgebleven nadat in de jaren '50 de Nijlbaars in het meer is uitgezet, een grote roofvis. Aan de rand van het meer liggen een paar mooie resorts, waar het heerlijk ontspannen is. Een prettige onderbreking van uw safari door Kenia of Tanzania.

Lake Tanganyika en Mahale N.P.

Ook Lake Tanganyika is een grensoverschrijdend meer, op de grens met Tanzania, Burundi, Congo en Zambia. Het meer is niet alleen een belangrijke bron van voedsel voor de omliggende dorpjes, maar ook een belangrijke inkomstenbron door het toerisme. In het meer ligt Lupita Island, met daarop een exclusieve lodge, waar u kunt genieten van een heerlijk ontspannen verblijf. Aan de oostelijke oevers van het meer ligt Mahale Mountains N.P.  Dit park behoort tot de unieke en weinig bezochte wildparken van Tanzania. Gelegen aan Lake Tanganyika vindt u hier bergen bedekt met tropisch regenwoud grenzend aan uitgestrekte en verlaten zandstranden. Het meest unieke van Mahale is de grote groep chimpansees die hier leeft. Onder begeleiding van een deskundige gids kunt u, vanuit de Greystoke Lodge, te voet op zoek naar deze bijzondere dieren.

Rondreizen door Tanzania

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Lake Victoria en Lake Tanganyika 

Rubondo Island Camp

Maagdelijk comfortabel paradijs in Lake Victoria

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top