De Somba

De Somba zijn een belangrijke etnische groep, die het noordoosten van Benin als voornaamste leefgebied hebben. In Togo zijn zij vooral bekend als de Tamberma. Zij wonen in ingenieus gebouwde hutten van leem…

De Somba

Bijzondere architectuur in Benin

De Somba zijn een belangrijke etnische groep, die het noordoosten van Benin als voornaamste leefgebied hebben. In Togo zijn zij vooral bekend als de Tamberma. Zij wonen in ingenieus gebouwde hutten van leem die lijken op versterkte mini-kastelen (tata somba). Bestond hun voornaamste bron van voeding vroeger vooral uit vlees, tegenwoordig eten zij voornamelijk maïs en gierst. De belangrijkste drank is tchouc, een soort bier dat wordt bereid door de vrouwen. De kwaliteit van het bier bepaalt de status van de vrouw. De vier windrichtingen hebben bij de Somba een bijzondere betekenis: West is eerder, Oost is na, Noord is vrouwelijk en Zuid is mannelijk. De Somba leven zeer animistisch en hun leven staat in het teken van de vier belangrijkste gebeurtenissen: geboorte, initiatie, huwelijk en dood. De inkervingen in hun huid markeren deze verschillende fasen van hun leven.

Rondreizen door Togo en Benin

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR De Somba

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top