Ganvie

Ganvie is een typisch lake village in Benin, gebouwd op palen en gelegen in Lake Nokoué, vlakbij Cotonou. Het dorp is met haar 30.000 inwoners en ongeveer 3.000 bamboe paalwoningen één van

Ganvie

Dorp op palen

Ganvie is een typisch lake village in Benin, gebouwd op palen en gelegen in Lake Nokoué, vlakbij Cotonou. Het dorp is met haar 30.000 inwoners en ongeveer 3.000 bamboe paalwoningen één van de grootste lake villages in Benin. Het dorp is in het meer ontstaan in de zestiende of zeventiende eeuw en diende als veilige haven voor de Tofinu mensen. Zij vluchtten hierheen uit angst voor de Dahomey’s, een zeer fanatiek volk dat zich vooral bezig hield met slavenhandel. De Dahomey’s mochten volgens hun religie geen water ‘betreden’, dus de bouw van een dergelijk dorp was de beste oplossing. De naam Ganvie betekent ook ‘wij overleefden’. De enige vorm van transport zijn uit boomstammen gesneden boten. Het dorp heeft één stuk ‘vast’ land en daarop staat de dorpsschool. Verder zijn er diverse markten, restaurants, kerken en ziekenhuizen. Het dorp is nu vooral gericht op toerisme en de visindustrie (kweken én vangen), daar waar zij zich vroeger vooral met landbouw bezighielden.

Rondreizen door Togo en Benin

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ganvie

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top