Parc de la Pendjari en Parc National du W

Parc de la Pendjari ligt in het uiterste noordwesten van Benin en is onderdeel van het grotere Parc National du W. Dit park, genoemd naar de dubbele bocht in de vorm van de ‘W’ in de Niger River, is het grootste beschermde gebied van …

Parc de la Pendjari en Parc National du W

Olifanten, buffels, nijlpaarden en leeuwen

Parc de la Pendjari ligt in het uiterste noordwesten van Benin en is onderdeel van het grotere Parc National du W.  Dit park, genoemd naar de dubbele bocht in de vorm van de ‘W’ in de Niger River, is het grootste beschermde gebied van west Afrika en strekt zich uit over 3 landen: Burkina Faso, Niger en Benin. In totaal zo'n 50.000 km² beschermd gebied, waarvan Pendjari circa 5.000 km² is. Pendjari is het gehele jaar geopend, hoewel toegang in het regenseizoen erg lastig is. De meest geschikte periode voor een bezoek aan dit park is tussen december en mei. In beide parken leven olifanten, buffels, nijlpaarden en leeuwen. Maar ook cheeta's en de zeldzame roan antilope komen er voor. In Parc de la Pendjari bevinden zich diverse heilige waterpoelen waar de beesten komen drinken en de watervallen van Tanougou, waar u zich heerlijk kunt opfrissen.

Rondreizen door Togo en Benin

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top