Kafue & Lonchivar nationaal park

Kafue N.P. is één van de grootste parken van Afrika, met de unieke Busanga Plains en Lochinvar N.P., een waar vogelparadijs
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Kafue & Lonchivar nationaal park

Kafue National Park

Ten westen van Lusaka ligt het Kafue National Park, met zijn 22.500 km2 één van de grootste parken van Afrika. Het is tevens één van de mooiste en meest afgelegen parken van Afrika en wordt gezien als het park van de toekomst. De Kafue rivier, een zijrivier van de Zambezi, geeft het landschap een eigen karakter; rivierbossen, open grasvlaktes, miombobossen en moerasgebieden wisselen elkaar af. De dichte rivierbegroeiing langs de Lunga rivier trekt een grote diversiteit aan vogels en de boottochten zijn dan ook een ‘must’ voor vogelliefhebbers. Het noorden van het park wordt gedomineerd door een groot moeras, gevoed door de Lufupa rivier, die volledig droog komt te staan in het droge seizoen. Hier liggen de Busanga Plains, een delta met een uniek ecosysteem, nog onaangetast door mensenhanden. Dit gebied, met uitgestrekte grasvlaktes zover het oog reikt, staat bekend om de Kafue Lechwe, een waterantilope die hier veel voorkomt, en de duizenden watervogels.

Lochinvar N.P.

Gelegen op de vlakte van Kafue treft u in Lochinvar N.P. een waar vogelparadijs. Dit nationale park, bestaande uit een groot moerasgebied met grasvlaktes, herbergt waarschijnlijk de meeste vogelsoorten van de hele wereld. Tevens is dit het leefgebied van de zeldzame Kafue Lechwe. Tijdens wandelsafari’s en tochten per mokoro kunt u genieten van een adembenemend schouwspel wanneer honderden vogels tegelijkertijd weg vliegen, spectaculair en indrukwekkend!

Rondreizen door Zambia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Kafue & Lonchivar nationaal park

Green Safaris lodges in Zambia

Eco luxe in de Afrikaanse wildernis

INSPIRATIE VOOR Kafue & Lonchivar nationaal park

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top