eSwatini en Lesotho

Zelfstandige koninkrijken binnen Zuid-Afrika; liefhebbers van oorspronkelijk Afrika vinden in deze koninkrijken nog een traditionele bevolking en kleine dorpjes met lemen hutten…

eSwatini en Lesotho

Koninkrijk eSwatini

eSwatini (voormalig Swaziland) is een koninkrijkje dat tussen Zuid-Afrika en Mozambique ligt ingeklemd. De landschappen in eSwatini zijn gevarieerd. In het westen treft u heuvels en berglandschappen, bedekt met bossen, het oosten is vlakker en ‘bezaaid’ met suikerrietplantages.

Veel meer dan in Zuid-Afrika heeft de oorspronkelijke bevolking hier zijn rijke cultuur behouden. Kleurrijke mensen van de verschillende etnische bevolkingsgroepen bepalen in belangrijke mate het straatbeeld. In de hoofdstad Mbabane kunt u levendige markten bezoeken en u kunt een bezoek brengen aan Ezulwini; de koninklijke vallei. eSwatini kan beschouwd worden als een volwaardig safariland. In de wildparken leven bijna alle diersoorten die in Zuid-Afrika voorkomen. In het Mlilwane Game Sanctuary is de dierenrijkdom minder groot dan in een doorsnee Afrikaans park, maar het reservaat vormt een harmonieus geheel en is een bezoek meer dan waard. Mhkaya N.P. is een privé reservaat, met als belangrijkste doel de bescherming van bedreigde diersoorten, zoals de witte en zwarte neushoorn. Het reservaat wordt gesteund door internationale natuurorganisaties waaronder het Wereld Natuur Fonds.

Koninkrijk Lesotho

Lesotho is net als eSwatini een klein koninkrijk binnen Zuid-Afrika. Liefhebbers van het oorspronkelijke Afrika kunnen hier hun hart ophalen. Het land heeft een zeer traditionele en vriendelijke bevolking, de Basotho. Kleine dorpjes met lemen hutten en rieten daken en herders te paard met hun kuddes ziet u hier veelvuldig langs de kant van de weg. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Door de hoge ligging wordt Lesotho ook wel het ‘dak van Afrika’ genoemd. U kunt hier prachtige wandelingen maken, maar ook vanaf de rug van een paard het land verkennen. De Basotho gebruiken zelf het paard als belangrijkste vervoermiddel, omdat het land zich daar het beste voor leent.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR eSwatini en Lesotho

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top