Westkaap en de Karoo

Een bezoek aan de Westkaap zal u niet teleurstellen. Het prachtige natuurschoon, de variatie aan landschappen, de walvissen die vanaf het strand te zien zijn en de mooie stad Kaapstad zijn…

Westkaap en de Karoo

Wijnlanden en Kaapstad

Een bezoek aan de Westkaap zal u niet teleurstellen. Het prachtige natuurschoon, de variatie aan landschappen, de walvissen die vanaf het strand te zien zijn en de mooie stad Kaapstad zijn slechts enkele van de hoogtepunten. Een van de mooiste steden ter wereld is ongetwijfeld Kaapstad, de hoofstad van de West-Kaap. In Kaapstad kunt u een bezoek brengen aan de Tafelberg of aan de botanische tuinen (Kirstenbosch) die aan de voet van de Tafelberg liggen. Achter Kaapstad begint het Kaapse Wijnland, een gebied waar zeer goede wijnen vandaan komen. Dit gebied bestaat voornamelijk uit boom- en wijnplantages. De bekendste plaatsen zijn Paarl, Stellenbosch, Franschhoek en Robertson. U kunt hier een bezoek brengen aan de verschillende wijnboerderijen die uitstekende wijnen produceren.

Walvissen bij Hermanus

Gansbaai is een dorp in de provincie West-Kaap in Zuid-Afrika, ongeveer 40 km vanaf Hermanus. Het dorp ligt net als Hermanus aan de Walkerbaai en walvissen kunnen hier goed gezien worden. Gansbaai staat ook bekend om de grote witte haai die voorkomt in het nabij gelegen Shark Alley. In het hart van de Tuinroute, tussen de Outeniqua Mountains en de ongerepte stranden van de Indische Ocean, ligt Botlierskop Nature Reserve. Dit wildpark ligt op 4 uur rijden van Kaapstad. Het is malariavrij en rijk aan vogels en wilde dieren, inclusief ‘the Big 5’.

Kleine en Grote Karoo

In de Kleine en Grote Karoo liggen verschillende mooie natuurreservaten. Dit immense gebied, bijna een derde van Zuid-Afrika, herbergt een uniek landschap met gigantische vlaktes, majestueuze bergen en historische plaatsen. De inheemse bevolking, de Khonia, noemden deze streek the Karoo, oftwel ‘het land van de grote dorst’. Een van de bijzondere natuurreservaten is De Hoop Nature Reserve, gelegen aan de Indische Oceaan. Prachtige duinlandschappen en uitgestrekt strand, met voor de kust een grote kans om walvissen waar te nemen. In het gebied komen tevens diverse soorten antelopes, bontebokken en zebra’s voor.

Rondreizen door Zuid-Afrika

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Westkaap en de Karoo 

Perivoli Lagoon House

Luxe privé oase in het hart van de Kaap

INSPIRATIE VOOR Westkaap en de Karoo

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top