Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Antarctic Sound

Vlakke ijsschotsen en immens grote tafelijsbergen

Tussen de tip van het Antarctisch Schiereiland – bij Trinity- en Tabarin Schiereiland – en de Joinville eilandengroep, ligt de Antarctic Sound. Het waterlandschap wordt overheerst door vlakke ijsschotsen en immens grote tafelijsbergen. De ware proporties van deze massieve brokstukken worden pas duidelijk als het schip onderlangs vaart, en u omhoog kijkt langs een muur van ijs. De verhoudingen zijn die van een metropool, de gelaagdheid van het ijs laat zich lezen als tientallen verdiepingen. Al het andere is nietig. Meer van deze giganten ziet u als het schip richting de Weddellzee koerst, naar een wijds, surrealistisch landschap.

HOPE BAY, BROWN BLUFF EN PAULET ISLAND

Verschillende historische expedities strandden in het pakijs van de Antarctic Sound. De expeditieleden overleefden maandenlang in – voor mensen – uiterst barre omstandigheden in de baai, die de naam Hope Bay kreeg. De ruïneuze resten van hun stenen hut staan verloren in de vlakte.

De leefomstandigheden voor vele dieren zijn hier juist bijzonder gunstig. De grootste broedkolonies Adéliepinguïns zijn te vinden in de baaien en op de eilanden van de Antarctic Sound. Tienduizenden pinguïns staan opeengepakt op de kale rotsen. Een zodiac-landing in Hope Bay, bij Brown Bluff of op Paulet Island geeft u de kans om de dieren van dichtbij te zien. Kijk ook uit naar ezelspinguïns, kelpmeeuwen, zuidpoolkippen, subantarctische grote jagers en verschillende soorten stormvogels, Weddellzeehonden en zeeluipaarden.

Rondreizen door

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Antarctic Sound

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top