Share

Falklandeilanden

DE BEWOONDE WERELD

Op de twee grote eilanden – Oost- en West-Falkland – leven ongeveer 2.500 inwoners. Het merendeel woont in de kleurrijke en charmante hoofdstad Stanley. Cottages met keurige gazons, gezellige pubs en een Anglicaanse kathedraal herinneren eraan dat u zich hier op Brits grondgebied bevindt. Tijdens een excursie door de stad komt u langs monumenten, musea, een turfstekerij, en in de haven liggen scheepswrakken uit verschillende tijdperken. U reist mee in de fascinerende menselijke geschiedenis van de Falklands, die teruggaat naar het jaar 1690, toen ontdekkingsreizigers de eilanden op de wereldkaart markeerden.

SCHAPEN EN PINGUÏNS

In de zomer is het glooiende laagland groen, alleen de bergtoppen zijn het gehele jaar bedekt met sneeuw en ijs. Geïntroduceerde diersoorten – zoals schapen en rendieren – vonden hun plek in het sub-antarctische ecosysteem. Waar grazige vlaktes overgaan in rotsen en stranden, lopen schapen onverstoord langs kolonies rotspinguïns en Magelhaenganzen.

OEROUDE LANDSCHAPPEN

Het cruiseschip brengt u naar verschillende kleine eilanden. Kijk onderweg uit naar kortsnuitdolfijnen en dolfijnen van Peale. De eilanden zijn ruig en ongerept, oeroude landschappen met kliffen, rotsen, moerassen en een unieke vegetatie. Aan land kunt u wandelen, soms is het even klauteren, maar dan kunt u vele vogelsoorten observeren: keizeraalscholvers, wenkbrauwalbatrossen, Falklandcaracara’s, stormvogels en jagers, en natuurlijk nog meer pinguïns.

sluiten