Share

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

elf kilometer lange zeestraat

Het Lemaire-kanaal is een zeer spectaculaire, nauwe zeestraat tussen het Antarctisch Schiereiland en Booth-eiland, het grootste eiland van de Wilhelm Archipel. Aan weerszijden rijzen met sneeuw en ijs bedekte rotsen steil op uit de zee. Vanwege de beslotenheid van de zeestraat is het water kalm, soms zo glad als een spiegel. De reflectie van de majestueuze bergen in het water met drijvende ijsschotsen is buitengewoon schilderachtig. Zorg dat u op het dek staat voor de tocht door de elf kilometer lange zeestraat, om niets van dit prachtige schouwspel te missen. Kijk dan meteen uit naar bultruggen en dwergvinvissen.

Soms echter zijn er zoveel ijsschotsen en ijsbergen, dat het Lemaire-kanaal niet toegankelijk is voor het cruiseschip. In dat geval zijn de andere eilanden van de Wilhelm Archipel alleen bereikbaar door om Booth-eiland heen te varen.

PETERMANN EILAND EN PLENEAU EILAND

Aan de zuidkant van het Lemaire-kanaal liggen deze eilanden van de Wilhelm Archipel, bijzondere plekken die erg geschikt zijn voor een zodiac-landing. Hier loopt u tussen kolonies van Adéliepinguïns en ezelspinguïns, kelpmeeuwen en keizeraalscholvers. Als u geluk heeft ziet u hier ook zuidelijke zeeolifanten.

In de ijzige stilte van het landschap klinken de kolonies rumoerig, babbelend en roepend. Neem de tijd, ga eens zitten in de buurt van een paar pinguïns. Soms komen zij waggelend dichterbij, nieuwsgierig naar de bezoeker in hun territorium.

Inspiratie voor Antarctica

sluiten