Share

Port Lockroy

BASE ‘A’

Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u per zodiac landen bij Base ‘A’, de Britse geheime basis die in gebruik was tussen 1944 en 1962. Aanvankelijk had Base ‘A’ een militaire functie, later werd hier wetenschappelijk onderzoek verricht. De verlaten basis werd vele jaren later gerestaureerd, en ingericht als museum. Het behoort tot een van de schaarse Historic Sites and Monuments die het Antarctisch Schierieland rijk is.

De omgeving is intens mooi, talrijke ezelspinguïns en zuidpoolkippen leven rond de basis. Als het helder, rustig weer is, dan lijkt dit haast een winters paradijs. De eenvoud van Base ‘A’ geeft echter ook een indruk van de barre levensomstandigheden waaronder militairen en wetenschappelijke pioniers hun werk moesten verrichtten. Stel u voor: Antarctische winters, poolnachten, hevige stormen, en maandenlang leven in isolement…

GROETEN UIT ANTARCTICA!

Het museum doet tevens dienst als postkantoor, het meest zuidelijke postkantoor te wereld. Schrijf uw post aan boord van het cruiseschip, en verstuur deze vanaf het Antarctisch Schiereiland! De kaarten en enveloppen worden met zorg gestempeld.

sluiten