Falklandeilanden

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ver van het Argentijnse vasteland, liggen de Falklandeilanden. Hier vindt u een vleugje Brits plattelandsleven, omgeven door kleine eilanden met een ruige, onbedorven natuur.

Falklandeilanden

DE BEWOONDE WERELD

Op de twee grote eilanden – Oost- en West-Falkland – leven ongeveer 2.500 inwoners. Het merendeel woont in de kleurrijke en charmante hoofdstad Stanley. Cottages met keurige gazons, gezellige pubs en een Anglicaanse kathedraal herinneren eraan dat u zich hier op Brits grondgebied bevindt. Tijdens een excursie door de stad komt u langs monumenten, musea, een turfstekerij, en in de haven liggen scheepswrakken uit verschillende tijdperken. U reist mee in de fascinerende menselijke geschiedenis van de Falklands, die teruggaat naar het jaar 1690, toen ontdekkingsreizigers de eilanden op de wereldkaart markeerden.

SCHAPEN EN PINGUÏNS

In de zomer is het glooiende laagland groen, alleen de bergtoppen zijn het gehele jaar bedekt met sneeuw en ijs. Geïntroduceerde diersoorten – zoals schapen en rendieren – vonden hun plek in het sub-antarctische ecosysteem. Waar grazige vlaktes overgaan in rotsen en stranden, lopen schapen onverstoord langs kolonies rotspinguïns en Magelhaenganzen.

OEROUDE LANDSCHAPPEN

Het cruiseschip brengt u naar verschillende kleine eilanden. Kijk onderweg uit naar kortsnuitdolfijnen en dolfijnen van Peale. De eilanden zijn ruig en ongerept, oeroude landschappen met kliffen, rotsen, moerassen en een unieke vegetatie. Aan land kunt u wandelen, soms is het even klauteren, maar dan kunt u vele vogelsoorten observeren: keizeraalscholvers, wenkbrauwalbatrossen, Falklandcaracara’s, stormvogels en jagers, en natuurlijk nog meer pinguïns.

Rondreizen door

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Falklandeilanden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top