Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

elf kilometer lange zeestraat

Het Lemaire-kanaal is een zeer spectaculaire, nauwe zeestraat tussen het Antarctisch Schiereiland en Booth-eiland, het grootste eiland van de Wilhelm Archipel. Aan weerszijden rijzen met sneeuw en ijs bedekte rotsen steil op uit de zee. Vanwege de beslotenheid van de zeestraat is het water kalm, soms zo glad als een spiegel. De reflectie van de majestueuze bergen in het water met drijvende ijsschotsen is buitengewoon schilderachtig. Zorg dat u op het dek staat voor de tocht door de elf kilometer lange zeestraat, om niets van dit prachtige schouwspel te missen. Kijk dan meteen uit naar bultruggen en dwergvinvissen.

Soms echter zijn er zoveel ijsschotsen en ijsbergen, dat het Lemaire-kanaal niet toegankelijk is voor het cruiseschip. In dat geval zijn de andere eilanden van de Wilhelm Archipel alleen bereikbaar door om Booth-eiland heen te varen.

PETERMANN EILAND EN PLENEAU EILAND

Aan de zuidkant van het Lemaire-kanaal liggen deze eilanden van de Wilhelm Archipel, bijzondere plekken die erg geschikt zijn voor een zodiac-landing. Hier loopt u tussen kolonies van Adéliepinguïns en ezelspinguïns, kelpmeeuwen en keizeraalscholvers. Als u geluk heeft ziet u hier ook zuidelijke zeeolifanten.

In de ijzige stilte van het landschap klinken de kolonies rumoerig, babbelend en roepend. Neem de tijd, ga eens zitten in de buurt van een paar pinguïns. Soms komen zij waggelend dichterbij, nieuwsgierig naar de bezoeker in hun territorium.

Rondreizen door

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top