Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Port Lockroy

BASE ‘A’

Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u per zodiac landen bij Base ‘A’, de Britse geheime basis die in gebruik was tussen 1944 en 1962. Aanvankelijk had Base ‘A’ een militaire functie, later werd hier wetenschappelijk onderzoek verricht. De verlaten basis werd vele jaren later gerestaureerd, en ingericht als museum. Het behoort tot een van de schaarse Historic Sites and Monuments die het Antarctisch Schierieland rijk is.

De omgeving is intens mooi, talrijke ezelspinguïns en zuidpoolkippen leven rond de basis. Als het helder, rustig weer is, dan lijkt dit haast een winters paradijs. De eenvoud van Base ‘A’ geeft echter ook een indruk van de barre levensomstandigheden waaronder militairen en wetenschappelijke pioniers hun werk moesten verrichtten. Stel u voor: Antarctische winters, poolnachten, hevige stormen, en maandenlang leven in isolement…

GROETEN UIT ANTARCTICA!

Het museum doet tevens dienst als postkantoor, het meest zuidelijke postkantoor te wereld. Schrijf uw post aan boord van het cruiseschip, en verstuur deze vanaf het Antarctisch Schiereiland! De kaarten en enveloppen worden met zorg gestempeld.

Rondreizen door

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Port Lockroy

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top