Air Cruise Classic Antarctica

Een compacte en comfortabele expeditiecruise Antarctica. U vliegt zowel heen als terug naar King George en stapt hier aan boord van het expeditieschip.

Air Cruise Classic Antarctica

COMPACTE EN COMFORTABELE EXPEDITIE

Met deze Air Cruise vliegt u zowel heen als terug tussen Punta Arenas en King George Island, een vlucht van circa twee uur. Op King George Island brengt een zodiac u naar het cruiseschip waar uw expeditie op Antarctica begint.

EEN UNIEK MICROKLIMAAT EN SCHILDERACHTIGE LANDSCHAPPEN

Een van de hoogtepunten van deze cruise is Deception Island, een actieve vulkaan met een doorsnede van 12 kilometer. De top is ingestort en de caldera liep onder water. Hierdoor is er een uniek microklimaat ontstaan. Terwijl de luchttemperatuur kan dalen tot ver onder -20ºC, zijn er plaatsen waar de watertemperatuur maar liefst +70ºC is. Het contrast is niet te bevatten.
De eindbestemming van deze cruise is het Lemaire Kanaal, een zeer spectaculaire, nauwe zeestraat met aan weerszijden met sneeuw en ijs bedekte rotsen die steil oprijzen uit de zee. Vanwege de beslotenheid van de zeestraat is het water kalm, soms zo glad als een spiegel. De reflectie van de majestueuze bergen in het water met drijvende ijsschotsen is buitengewoon schilderachtig.

MAGELLAN EXPLORER, OCEAN NOVA & HEBRIDEAN SKY

Afhankelijk van uw reisdata gaat u voor uw expeditie aan boord van de Magallan Explorer, Ocean Nova of de Hebridean Sky. Alle schepen bieden plaats aan ca. 70 passagiers in diverse hutcategorieën.

TIPS & TOPS CLASSIC ANTARCTICA AIR CRUISE:

  • Zorg dat u op het dek staat voor de tocht door het Lemaire Kanaal. Zodoende mist u niets van dit prachtige schouwspel. Kijk dan meteen uit naar bultruggen en dwergvinvissen die goed zichtbaar zijn in het kalme water
  • Per zodiac maakt u uitstapje op het vaste land van Antarctica
  • Aan boord kunt u lezingen bijwonen en zo meer te weten komen over het landschap dat u omringt
  • Een zeer ervaren expeditieteam zorgt ervoor dat de dagen optimal benut worden, en dat u verschillende soorten pinguïns, pelsrobben, en met een beetje geluk ook orka’s en bultruggen gaat zien.
  • Maak uw Antarctica-beleving compleet door te kiezen voor een optionele excursie, zoals kayakken, hiken en snowshoeing onder begeleiding van een professionele gids. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
  • De exacte route is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het expeditieteam zal er echter altijd voor zorgen dat u de meest optimale Antarctica beleving krijgt tijdens een bezoek aan hoogtepunten als Lemaire Kanaal, Port Lockroy, Deception Island, Hope Bay en Paradise Bay. 

VERTREKDATA:

Vele data beschikbaar in december, januari en februari. Vraag uw reisspecialist naar de mogelijkheden.

Boek uw Aircruise met vertrek in 2022-2023 nog vóór 31 augustus dit jaar en maak gebruik van preferred seating* (ter waarde van USD 495) tijdens de Antarctische vlucht; een gegarandeerde stoel aan het gangpad of raam aan de voorkant van het vliegtuig en instappen met prioriteit in Punta Arenas. Kiest u voor een afvaart met de Hebridean Sky? Informeer dan naar de mogelijke korting van wel 2.000 USD per persoon.
*Onder voorbehoud van beschikbaarheid

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst Punta Arenas, Chili. Overnachting in hotel.
2 Vlucht Punta Arenas - King George Island. Bezoek onderzoekstations Frei en Bellinghausen, daarna per zodiac naar het schip. Inscheping.
3-6 U vaart tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en de westkust van het Antarctische Schiereiland.
7 Terug naar King George Island voor uw retourvlucht naar Punta Arenas. Overnachting in Punta Arenas
8 Einde van de reis in Punta Arenas.

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

King George-eiland

King George-eiland is het grootste eiland van de Zuidelijke Shetland-eilanden. Indien u kiest voor een Fly-Cruise, dan is dit het vertrekpunt voor uw cruise in het Antarctisch gebied.

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top