Luxe cruise Antarctisch Schiereiland

Exclusieve cruise naar de mooiste plekken van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland.

Luxe cruise Antarctisch Schiereiland

EEN WELDADIGE EXPEDITIE

Een reis naar het Antarctische Schiereiland is altijd een avontuur, een expeditie. Deze cruise maakt het u echter zo aangenaam mogelijk. Zowel de Silver Explorer als de Silver Cloud Expedition zijn bijzonder fraaie, luxe cruiseschepen, met veel voorzieningen en een zeer uitgebreide service. Elke dag trekt u erop uit. Per zodiac maakt u tochten door het wonderlijke landschap vol ijsbergen en ijsschotsen, en op bijzondere plaatsen gaat u aan land om het wildleven van dichtbij te observeren. Wanneer u maar wilt kunt u ook op het dek van het schip genieten van de indrukwekkende panorama’s, tafelijsbergen en gletsjers. In de open lucht beleeft u het landschap het meest intens, als uw zintuigen op volle toeren draaien: voel de kou van de poollucht, hoor het geluid van gigantische brokken ijs die in de zee plonzen, de rumoerige pinguïns die altijd maar laten weten waar zij zijn, en zoek de rimpelingen in het water die duiden op de aanwezigheid van walvissen.

Hoe fijn is het om daarna terug te keren in de warmte van een prachtig schip, waar u zich niets hoeft te ontzeggen! De omgeving blijft overal zichtbaar, ook als u een whisky bestelt, vanuit uw suite, of als u neerstrijkt in een van de restaurants. Het expeditieteam zal zich inzetten om de tijd zo optimaal mogelijk te gebruiken, en om u de mooiste kanten van Antarctica te laten zien. Zo is een antarctisch avontuur wel heel comfortabel!

TIPS & TOPS ANTARCTISCH SCHIEREILAND:

  • Beleef de oversteek van de Drake Passage en ontdek de mooiste plekken van het Antarctisch Schiereiland.
  • Luxe cruise op een stijlvol cruiseschip met ruime, sfeervolle suites, diverse restaurants, en een uitmuntende service.
  • Het schip is voorzien van zeer uitgebreide voorzieningen en professionele begeleiding, en er worden verschillende activiteiten georganiseerd.
  • Experts van het expeditieteam geven dagelijks thematische lezingen over bijvoorbeeld de gletsjers, pinguïns en walvissen, ontdekkingsreizen en het klimaat van het Antarctisch gebied.
  • Deskundige gidsen begeleiden u tijdens zodiac-landingen en tours op het vasteland van Antarctica. Tijdens deze tochten kunt u dieren van dichtbij observeren.
  • Een speciale parka wordt u aangeboden.

NB. Voor sommige afvaarten gelden interessante aanbiedingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Vertrek vanuit Ushuaia – cruise langs Vuurland
2-3 Oversteek van de Drake Passage
4 Antarctic Sound
5-7 Antarctisch Schiereiland
8 Zuidelijke Shetlandeilanden
9-10 Oversteek van de Drake Passage
11 Aankomst in Ushuaia

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Silver Explorer

Het leven aan boord van de Silver Explorer wordt gekenmerkt door luxe en uitstekende service. Zo kunt u optimaal genieten van een schitterende expeditie naar het einde van de wereld.

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top