Luxe cruise Antarctische ontdekkingsreizen

Uitgebreide, exclusieve cruise naar de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en Antarctica. Bijzondere aandacht voor historische ontdekkingsreizen, en uiteraard ook voor de mooiste locaties.

Luxe cruise Antarctische ontdekkingsreizen

Cruise langs halteplaatsen van historische expedities

Uw onderkomen tijdens deze reis is een luxe cruiseschip van Silversea met alle voorzieningen om uw reis zo comfortabel mogelijk te maken. Wat een heerlijk uitgangspunt voor een reis door de tijd, langs de vaarroutes en halteplaatsen van historische expedities naar de Falklandeilanden, Zuid-Georgia, Elephant Island, de zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland.

Veel namen van eilanden, baaien en zeestraten verwijzen naar ontdekkingsreizigers, de avontuurlijke pioniers die deze regio door de eeuwen heen in kaart brachten. Het waren extreem barre, risicovolle expedities, soms met desastreuze gevolgen. Experts op het gebied van de ontdekkingsreizen, maar ook met veel kennis van de ecologie en geologie van Antarctica varen mee tijdens deze cruise. Dagelijks houden zij presentaties over het gebied dat u doorkruist, waardoor uw ervaring een extra dimensie krijgt. Waar mogelijk worden historische plaatsen – zoals bijvoorbeeld Grytviken en Port Lockroy – bezocht.

GROTE DIVERSITEIT AAN WILDLEVEN

Daarnaast gaat er op deze uitgebreide route uiteraard ook veel aandacht naar de verschillende landschappen en het wildleven. Omdat u verschillende klimaatzones doorkruist, is de diversiteit groot. Diverse pinguïnsoorten, robben en zeeolifanten, albatrossen en aalscholvers gaat u zeker zien. Tijdens deze lange cruise is de kans enorm groot dat u eveneens meerdere soorten dolfijnen en walvissen zult zien.

TIPS & TOPS LUXE CRUISE ANTARCTISCHE ONTDEKKINGSREIZEN:

  • Uitgebreide route langs verschillende eilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan, de Zuidelijke Shetlandeilanden, Elephant Island en de westelijke zijde van het Antarctisch schiereiland
  • Luxe cruise op een stijlvol cruiseschip van Silversea met ruime, sfeervolle suites, diverse restaurants en een uitmuntende service.
  • Experts van het expeditieteam geven dagelijks thematische lezingen. U doet kennis op over de ecologie, het wildleven en het klimaat van het antarctisch gebied, maar daarnaast is er bijzondere aandacht voor historische expedities
  • Deskundige gidsen begeleiden u tijdens zodiac-landingen en tours op het vasteland van Antarctica. Tijdens deze tochten kunt u het wildleven van dichtbij observeren
  • Beleef op de terugreis de oversteek van de Drake Passage
  • Een speciale parka wordt u aangeboden

 

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ushuaia - inschepen
2 Dag op zee
3-4 Falklandeilanden
5-6 Elephant Island
7-9 Zuid-Georgia
10-11 Dagen op zee
12-14 Antarctisch Schiereiland
15 Zuidelijke Shetlandeilanden
16-17 Oversteek Drake Passage
18 Aankomst in Ushuaia - retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Silver Explorer

Het leven aan boord van de Silver Explorer wordt gekenmerkt door luxe en uitstekende service. Zo kunt u optimaal genieten van een schitterende expeditie naar het einde van de wereld.

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Zuid-Georgia

Adembenemend mooie sub-Antarctische landschappen en de hoogste dichtheid aan wildleven ter wereld. Op Zuid-Georgia leven miljoenen pinguïns, waaronder de statige koningspinguïns.

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

Falklandeilanden

In de Zuidelijke Atlantische Oceaan, ver van het Argentijnse vasteland, liggen de Falklandeilanden. Hier vindt u een vleugje Brits plattelandsleven, omgeven door kleine eilanden met een ruige, onbedorven natuur.

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top