Ontdek Antarctica

Comfortabele en sportieve cruise naar de mooiste locaties van de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland.

Ontdek Antarctica

Een landschap van diepblauwe zee, rotsen en bergen, en sneeuw en ijs

Uw cruise begint en eindigt in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Via de baaien rond Vuurland kiest het schip het ruime sop, voor de oversteek van de Drake Passage. Het voelt als een expeditie, ontspannen en spannend tegelijk, en u ervaart hoezeer het Antarctisch Schiereiland geïsoleerd van de rest van de wereld ligt. Die eerste tekenen dat er land in zicht is zijn onvergetelijk!

Dan beginnen de dagen van puur genieten, kijken en observeren, en zoeken naar pinguïns, zeeolifanten en walvissen. Gedurende 4-5 dagen (afhankelijk van de vertrekdatum) bent u omgeven door een landschap van diepblauwe zee, rotsen en bergen, en sneeuw en ijs in oneindig veel subtiele kleurnuances.

Tijdens de terugvaart glijden de beelden van Antarctica in gedachten voorbij, als in een droom. Na de intense dagen in het pure en stille landschap van Antarctica is het onwerkelijk om terug te keren naar de bewoonde wereld.

TIPS & TOPS ONTDEK ANTARCTICA:

  • Beleef de oversteek van de Drake Passage en ontdek de mooiste plekken van het Antarctisch Schiereiland
  • Aan boord maakt u kennis met het professionele expeditieteam, en er zijn thematische lezingen over het klimaat, de gletsjers, de ontdekkingsreizen of over pinguïns, walvissen en zeevogels
  • U krijgt fotografische tips om de bijzondere omgeving en het wildleven zo goed mogelijk in beeld te brengen
  • Bij het Antarctisch Schiereiland maakt u dagelijks zodiac-landingen om het wildleven van dichtbij te observeren
  • U krijgt een speciale parka en kunt gebruik maken van waterdichte laarzen voor zodiac-landingen
  • Mogelijkheid om te kajakken (in groepen van maximaal 16 personen) onder begeleiding van ervaren gidsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Het aantal kajaks is beperkt, geef tijdig uw belangstelling aan!
  • Tijdens sommige cruises zijn meer mogelijkheden voor sportieve activiteiten, zoals bergwandelen, langlaufen, kamperen, wandelen met sneeuwschoenen. Informeer naar de opties per vertrekdatum.
  • Durft u het aan om mee te doen aan de Polar Plunge? Een duik in het ijskoude zeewater!

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ushuaia
2 Ochtend vrij te besteden – inschepen – cruise langs Vuurland
3-4 Oversteek van de Drake Passage
5-8 Cruise Zuidelijke Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
9-10 Oversteek van de Drake Passage
11 Aankomst in Ushuaia – retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Ocean Endeavour

Het comfortabele, 9-deks cruiseschip de Ocean Endeavour heeft de zeeën rond de polen al vele malen bedwongen. Vanaf dit stoere schip kunt u deelnemen aan diverse sportieve excursies.

Lemaire Kanaal en Wilhelm Archipel

Steile bergwanden weerspiegelen in het kalme water van het Lemaire-kanaal. Aan de zuidkant van de uitzonderlijk fraaie zeestraat leven de meest zuidelijke ezelspinguïnkolonies.

Port Lockroy

Op het kleine Goudier-eiland in de natuurlijke haven Port Lockroy staat een voormalige Britse geheime basis en onderzoeksstation. De gerestaureerde basis is opengesteld als museum.

Antarctic Sound

Het schip lijkt nietig tussen de gigantische tafelijsbergen. Op de kale rotsen leven de grootste kolonies Adéliepinguïns.

Drake Passage

Het meest zuidelijke continent ter wereld geeft zich niet zomaar prijs. Tussen Vuurland en Zuidelijke Shetlandeilanden ligt de beruchte Drake Passage.

Paradise Bay

Een feeëriek landschap van kalm water met grillig gevormde ijsbergen, omgeven door gletsjers en bergen. De naam is goed gekozen, dit is beslist een hoogtepunt van uw reis!

Deception-eiland

Voor anker gaan in het hart van een actieve vulkaan? Hier kan dat!

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top