Zuid-Georgia

Adembenemend mooie sub-Antarctische landschappen en de hoogste dichtheid aan wildleven ter wereld. Op Zuid-Georgia leven miljoenen pinguïns, waaronder de statige koningspinguïns.

Zuid-Georgia

Ode aan de natuur

Dit zeer afgelegen eiland in de Zuidelijke Atlantische Oceaan is intens mooi, ruig en puur, groots. Zuid-Georgia is een ode aan de natuur, een absoluut ‘untamed’ bestemming. De kustlijn bestaat uit diepe fjorden, schitterende baaien met kiezelstranden, gletsjers die de zee raken, afkalvend ijs. Op de achtergrond met sneeuw en ijs bedekte bergen, en verborgen valleien met grazige vlakten. De grootste populaties zuidelijke pelsrobben en zeeolifanten ter wereld, diverse soorten albatrossen – waaronder de spectaculaire reuzenalbatros en de roetkopalbatros – en zes soorten pinguïns behoren tot de uitzonderlijk rijke fauna van het eiland. Het totale aantal dieren bedraagt vele miljoenen!

KONINGSPINGUÏNS

Op verschillende plaatsen zijn gigantische kolonies koningspinguïns. Zover het oog reikt ziet u de fiere dieren, dicht opeengepakt, luidruchtig. De bruine, wollige jongen wachten geduldig op voedsel. Onverstoorbaar waggelen volwassen dieren af en aan, zij nemen de kortste route van de zee naar hun kleine stukje territorium in de massa. Uw aanwezigheid laat de dieren haast onverschillig, zij passeren desnoods op zeer korte afstand. Van zo dichtbij ziet u de veertjes, de kleur van de ogen, u hoort het geluid van poten die schuifelen over een ondergrond van kiezelstenen. Het is een overdonderend, ontroerend schouwspel dat u altijd zal bijblijven. 

GRYTVIKEN

Weinig doet nog herinneren aan de intensieve walvisvaart en de jacht op pelsrobben die hier ooit plaatsvond. Het oudste walvisstation Grytviken is ontmanteld, en doet nu dienst als museum. Hier kunt u tevens het gerestaureerde Noorse kerkje en een kleine begraafplaats bezoeken. Tijdens de zomermaanden wordt Grytviken bemand door ongeveer 18 personen, de enige menselijke bewoners van heel Zuid-Georgia.

Rondreizen door

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Zuid-Georgia

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top