Oase stad Al Ain

Dwalen tussen de dadelpalmen. Heftig handelen op de kamelenmarkt. In Al Ain leeft de geschiedenis voort. Want de kamelen gaan niet met de tijd mee, maar doen zoals ze altijd doen: sloom hun hooi herkauwen.

Oase stad Al Ain

Kamelen kopen en kunst kijken in Al Ain

Ongeïnteresseerd draaien ze hun hoofd weg, wanneer bedoeïenen ze in de ogen proberen te kijken. Smakkend herkauwen ze hun hooi. Met de sprieten nog tussen hun tanden tillen ze hun hoofd op. Ze doen geen moeite om mooi te zijn. Toch wisselen veel kamelen op de wekelijkse markt in Al Ain van eigenaar. Tussen de smekkende dieren wordt luid onderhandeld en overlegd.

Weg van de drukte op de kamelenmarkt in de oase van Al Ain doorbreekt alleen het ruisen van de dadelpalmen de stilte. Palmbladeren worden naar beneden getrokken onder het gewicht van de verse dadels. Via schaduwrijke paden komt u in het hart van de oase. Karavanen op weg naar Oman rustten eeuwen geleden al in de schaduw van de bijna 150 duizend palmen. Maar het drieduizend jaar oude irrigatiesysteem functioneert nog steeds. Water afkomstig uit ondergrondse waterbronnen houdt deze oase frisgroen.

Wie zijn weg door het dadelpalmenbos weet terug te vinden, belandt ook weer terug in de moderne tijd. In het oude fort is nu een kunstcentrum gevestigd. En in de dierentuin loopt veel meer dan enkel kamelen.

Rondreizen door Abu Dhabi

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Oase stad Al Ain

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top