Valken

Stevig klauwen de pootjes van de valk in de handschoen. Zijn kopje draait onrustig heen en weer. Een goed teken. Hij is alert, en na een paar weken ziekenhuis weer fit genoeg om op jacht te gaan.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Valken

Valken in de operatiekamer

In de meeste gevallen staat een ziekenhuisbezoek tijdens uw vakantie niet op de planning. Maak voor het valkenziekenhuis een uitzondering. Net buiten Abu Dhabi ligt het grootste valkenhospitaal ter wereld. En dat is niet voor niets. De kamelen hebben naam en faam als trouwe bondgenoot van de bedoeïenen. Maar ook valken spelen in het woestijnleven een belangrijke rol. Al eeuwen geleden hielden de bedoeïenen valken, en gebruikten de valkenjacht om vlees te vinden in de droge woestijn.

Het ziekenhuis behandelt 'patiënten' afkomstig uit alle werelddelen, jaarlijks zo'n 6.000 vogels. Missende veren worden vakkundig teruggeplaatst. Gebroken pootjes gespalkt. Voor hun herstel zijn ze niet tot een paar weken bed veroordeeld, maar mogen ze vrij rondfladderen. Bezoekers zijn welkom voor een wandeling tussen deze los vliegende valken. Na een bezoekje aan het museum weet u alles over de Arabische valkerij traditie. Tijdens de rondleiding wordt ook de operatiekamer aangedaan en kan het zomaar zijn dat er juist een valk onder het mes gaat.

Rondreizen door Abu Dhabi

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top