Dubai Heritage Village

Reizen door de tijd. Wie een bezoek brengt aan het Dubai Heritage Village weet dat het kan. Bovendien kunnen de pottenbakkers en parelduikers wel een handje hulp gebruiken.

Dubai Heritage Village

Bedoeïenen, bergvolken en kustbewoners

De smid houdt de ijzeren staven in het vuur. Een visnet ligt klaar en hompen klei wachten op de pottenbakker. Hier in the Dubai Heritage Village wordt gewerkt. Niet in business of bouw of olie, zoals in het overgrote deel van Dubai. Maar in de visserij, pottenbakkerij of het parelduiken. De hoofdzakelijke inkomstenbronnen van Dubai een paar eeuwen geleden. Als klein eerbetoon aan de historie van Dubai is het Heritage Village als openlucht museum gebouwd aan de monding van de Dubai Creek. Blinkende wolkenkrabbers hebben plaatsgemaakt voor kleine huisjes van zandsteen en bedoeïenenkampen. Vergeet de suite van uw luxe hotel en neem plaats op een tapijt op de grond.

Zowel het leven van de vroegere bedoeïenen als de bergvolken en de kustbewoners wordt hier belicht. U ziet pottenbakkers en mandenvlechters aan het werk, kunt snuffelen tussen het oude wapentuig of uw neus volgen. De geur van traditionele Arabische gerechten kringelt door de straten. Een vrouw in een zwarte djelaba roert in de pot op het vuur. Wat er vanavond op het menu staat is nog niet helemaal duidelijk. Maar waarschijnlijk iets met vis. De netten liggen nog te drogen en de boten zijn zojuist aan wal getrokken.

Rondreizen door Dubai

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Dubai Heritage Village

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top