Ongerepte natuur in overvloed

Japan is immens groot, en slechts een klein deel is bebouwd of gecultiveerd. Van noord naar zuid zijn uitgestrekte ruige gebieden waar u omringd bent door niets dan natuur. Er is zoveel diversiteit, ook al omdat elk seizoen een eigen gezicht heeft.

Ongerepte natuur in overvloed

Berglandschappen, eilandwouden en een vogelparadijs

Honshu

De Japanse Alpen strekken zich uit over Honshu, en zijn goed bereikbaar ook tijdens een kortere reis. Vanuit de trein kunt u heel comfortabel genieten van overdonderend mooie berglandschappen, maar het beste trekt u de wandelschoenen aan om te genieten van de geuren en kleuren van de natuur. Een bezoek aan de Yamagouchi Onsen mag niet ontbreken. Makaken dalen hier dagelijks de berg af om te baden in de warmwaterbronnen. Deze apen zijn zo gewend aan toeschouwers, dat zij ongestoord genieten voor het oog van de camera.

Yakushima

Het hele eiland Yakushima is uitgeroepen tot UNESCO Natural Heritage Site. Er zijn vele opties om de wildernis en wouden van het eiland te verkennen, van lichte dagwandelingen tot zware trekkings. Onderweg naar de top van de berg Kuromidake heeft u fenomenale uitzichten over het eiland en de omringende zee. Minder inspannende wandelingen zijn mogelijk in lager gelegen wouden vol gigantische, bemoste cederbomen. Tijdens een kayaktocht over de Anbo-rivier kunt u speuren naar apen op de oevers en naar zwemmende waterschildpadden.

Hokkaido

Vogelliefhebbers kunnen op veel plaatsen hun hart ophalen, want Hokkaido is een waar vogelparadijs. Er zijn verschillende vogelreservaten, zodat succes bijna gegarandeerd kan worden. Het meest noordelijke van de vier grote eilanden, is vooral in de winter een koude, besneeuwde woestenij. Maar het is ook de plek bij uitstek om kraanvogels, uilen en arenden in het wild te spotten. Zoals in het Kushiro National Park, een park van maar liefst 26.000 hectare en thuishaven van ’s lands nationale symbool, de kraanvogel. Een ander niet te missen natuurhoogtepunt is het Shiretoko National Park. Sinds juli 2005 is het park staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Niet voor niets, want dit is het laatste stukje echte wildernis in Japan en hier leeft groot en klein wild naast elkaar. 

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Ongerepte natuur in overvloed

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top