Share

Het Bolaven Plateau

Dichte jungle, beken en rivieren

Een hoogtekaart van Laos verraadt dat het Bolaven Plateau van vulkanische oorsprong is. De geërodeerde restanten van een werkelijk gigantische, ingestorte krater vormen het landschap dat oprijst uit de verder lage en vlakke regio. De vruchtbare grond voedt de dichte jungle, waar beken en rivieren een weg naar beneden zoeken. Soms storten zij met donderend geweld een diep ravijn in. Of u hier één of meerdere dagen doorbrengt, u ziet talloze watervallen. Geniet van al die indrukwekkende en idyllische plekken vol varens en mossen, luidruchtig door het neerstortende water, uitnodigend voor een frisse duik.

KOFFIEPLANTAGES

De combinatie van een koeler klimaat en vruchtbare grond is erg gunstig voor de land- en tuinbouw. U passeert plantages met fruitbomen, rotan en kardamom, maar bovenal zijn de hellingen begroeid met koffiestruiken. Bent u koffieliefhebber, dan kunt u hier uw hart ophalen: er is voldoende gelegenheid om versgebrande koffie te proeven, en verschillende soorten te vergelijken.

ETNISCHE GROEPEN

Tijdens uw verkenning ontmoet u verschillende etnische groepen. De Laven – aan wie het plateau zijn naam ontleent – maar ook Alak, Katu, Suay en Tahoy. Op de bijzonder levendige markten komt u ze tegen. Veelkleurige kledij, de zoete geur van rijpend fruit, flarden van gesprekken in een taal die u niet verstaat… uw zintuigen worden constant geprikkeld.

Inspiratie voor Laos

sluiten