Muang La Lodge

Afgelegen lodge in de noordelijke regio, een toegangspoort tot ongerepte jungle, natuurlijke thermale baden en bergvolkeren

Muang La Lodge

Afgelegen lodge in de noordelijke regio, een toegangspoort tot ongerepte jungle, natuurlijke thermale baden en bergvolkeren

Muang La Lodge

Onverwacht comfort in een uithoek van het noorden

In 2008 werd in het uiterste noorden van Laos aan de Nam Pak rivier Muang La Lodge geopend. Een lodge in de bergen die wordt gerund met bezinning, waar onaangetaste jungle, thermaal baden, een ongekende keuken en kennismaking met de etnische minderheden van de regio met stip op het programma staan.

De gastverblijven bevinden zich in prachtige tuinen, in traditioneel gebouwde villa’s. Gebouwd met lokaal hout, de muren wit, de parketvloeren gepolijst en ingericht met ambachtelijk herstelde meubels uit de jaren 30. Het decor bestaat uit originele werken van Laotiaanse kunstenaars. De toegepaste natuurlijke stoffen zijn een eerbetoon aan de kleurrijke cultuur van Laos.

Tips & tops van Muang La Lodge:

  • De tien ruime kamers met hoge plafonds zijn voorzien van alle gemakken en nodigen uit tot ontspanning. De uitzichten zijn formidabel en de rust is compleet. Hier geen televisie, internet of telefoon. 
  • Het restaurant biedt weergaloos uitzicht op de rivier, maar u kunt er ook voor kiezen uw maaltijd te gebruiken op uw eigen terras, in de schaduwrijke tuin of in La Sala, een houten paviljoen op het privé-eiland dat bereikbaar is via een houten hangbrug.
  • De Laotiaanse gerechten worden uitsluitend bereid met ingrediënten uit de regio, groenten, fruit en kruiden zelfs van eigen grond. Ook uw vis, kip en eend worden grootgebracht bij de lodge…
  • Laat u inwijden in het gastronomische Laotiaanse erfgoed en volg een kookles bij de chef.
  • De infinity pool, op een afgelegen plek op het eiland, omgeven door bomen en dikke vegetatie.
  • Van het openbare warmwaterbad - via omleidingen gevoed door een eeuwenoude thermale bron aan de voet van de lodge - wordt door de dorpelingen veelvuldig gebruik gemaakt. Zou het heilzaam zijn?
  • Daarnaast zijn er twee verhoogde privé hot tubs met uitzicht op de rivier en de bergen, eveneens gevuld met water uit de thermale bron, en een Laotiaanse stoomsauna.
  • Manicures, pedicures en reflexologie zijn aanvullend op de professionele ontspannende en vitaliserende massages.
  • De activiteiten in de omgeving zijn talloos; bezoek het traditionele dorp Muang La, maak kennis met de ‘mensen uit de hemel’, de IkhosAkha and Hmong, hike door de bergen en ontmoet de Khamu, maak een tocht door de ongerepte jungle van Phouhipi National Park en een boottocht over de Nam Ou. Of verken de omgeving mountainbikend of per motor.

Rondreizen Laos

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Muang La Lodge