Share

Borneo

Biodivers Borneo

Borneo is een geweldig groot tropisch eiland, rijk aan regenwoud, suikerwitte zandstranden en diverse nationale parken. Een walhalla voor natuurliefhebbers, zowel onder als boven water. Het wordt gedeeld door Brunei, Maleisië en Indonesië.

Flora en fauna

Adembenemende koralen en spectaculaire regenwouden; de diversiteit aan flora op Borneo is uitzonderlijk groot. Naast ontelbare boomsoorten kent Borneo duizenden orchideeën en andere fascinerende planten zoals de Rafflesia, één van de grootste wonderen van de plantenwereld.
Tussen al dit moois leeft een rijke verscheidenheid aan diersoorten. Maak een jungletocht op zoek naar de neusaap, pygmee olifant, Sumatraanse neushoorn, nevelluipaard, bay cat (Bornean cat) en ’s lands trots: de orang-oetan. Sta onderweg even stil en richt uw blik naar boven voor zeldzame vogels zoals de neushoorn- en ijsvogels en schilderachtige vlinders.

Maleisisch Borneo

Noordelijk op het eiland liggen de Maleise deelstaten Sabah en Sarawak, Maleisisch Borneo. Rondom Sabah vindt u de meest paradijselijke eilanden; Atol Sipadan is volgens velen één van de allermooiste duikspots ter wereld. Bezoek in Sabah ook Tunku Abdul Rahman Marine Park, beklim Mount Kinabalu en glijd cruisend over de prachtige Kinabatangan rivier op zoek naar wildlife.

Sarawak is behalve aan nationale parken - waarvan Gunung Mulu de bekendste is - rijk aan cultuur. Er leven nog veel inheemse stammen, ‘Dayak’, met hun eigen gebruiken en rituelen. Durft u een ontmoeting met de Iban aan?

Inspiratie voor Maleisië

  • Dhr. Bohez

    Overweldigende natuurpracht, programma met mooie afwisseling, een absolute aanrader!

    Meer informatie
sluiten