Share

Cameron Highlands

Wereld van mistige, magische nevelwouden

De aanleg van de Federal Route 59, in de twintiger jaren van de vorige eeuw, markeerde het begin van de ontwikkeling van de Cameron Highlands. Het Britse koloniale bestuur vestigde hier een regeringspost, en welvarende Britten genoten in hun buitenverblijven van de verkwikkende koelte in de bergen. Het succes van de eerste theeplantage bleef niet onopgemerkt, en veel agrarische ondernemers trokken naar het gebied.

Montane regenwouden

De rit naar de Cameron Highlands is indrukwekkend mooi en schilderachtig. U doorkruist montane regenwouden, waar Serow berggeiten, wilde zwijnen en prachtige vlindersoorten leven. Tussen de dicht vegetatie kunt u zoeken naar tere orchideeën. Dit is tevens het domein van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Orang Asli. Teruggetrokken in het woud, in kleine dorpen, leven zij in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Tuinbouw en theeplantages

Waar de muren van groen eindigen, opent het landschap naar glooiende velden vol theestruiken, aardbeienplanten en bloemen. Sporen van de Brits-koloniale erfenis zijn nog altijd zichtbaar in de uitgestrekte, gecultiveerde delen van de Cameron Highlands. Na een bezoek aan een theeplantage kunt u bovendien genieten van een heerlijke high tea met scones.

Sprookjesachtige nevelwouden

In de verte doemen de hoogste bergketens op. Dit is de wereld van mistige, magische nevelwouden. Trek stevige wandelschoenen aan voor een wandeling tussen bomen behangen met baardmossen en epifyten, de bodem is bedekt met varens en sponzige mossen.

Inspiratie voor Maleisië

sluiten