Share

Langkawi archipel

Eiland van legendes

Op de uitkijktorens op de top van Ganang Mat Chinchang heeft u rondom uitzicht over het grootste eiland, Pulau Langkawi. Rode daken van dorpen, strakke rijstvelden en rubberplantages springen in het oog. U kijkt echter vooral uit over heuvels, begroeid met tropisch regenwoud. Kale, kalkstenen rotsen breken door de begroeiing. Onzichtbaar zijn de vele grotten, maar de Seven Wells-watervallen zien er zelfs vanaf deze hoogte indrukwekkend uit. Ontelbare eilanden met witte zandstranden schemeren in de verte.

De bergen, grotten en eilanden van de Langkawi archipel zijn onderwerp van eindeloos veel legendes. Verhalen over piraten, die de eilanden eeuwenlang als schuilplaats gebruikten, zijn echter historisch. De gidsen van Langkawi zijn vertellers, en de vele bijzondere plekken die u kunt bezoeken krijgen hierdoor een extra dimensie.

Zwemmende makaken en vliegende honden

Op dit afgelegen eiland kunt u verrassend veel dieren zien, zoals langoeren, toekans en arenden, en enorme vleerhonden of vliegende honden. Kijk in het Kilim Karst Forest Park uit naar zeeotters en zwemmende makaken! Maar uiteraard bent u hier ook voor de zee. Met de wind in de zeilen of per speedboot vaart u naar verscholen lagunes, verlaten stranden en de mooiste plekken om te snorkelen.

Inspiratie voor Maleisië

sluiten