Phalinn Ooi
Share

Malakka

'The forgotten City'

Malakka – nu vooral bekend om het prachtige historische centrum - werd lang geleden gesticht door Parameswara, een voormalige prins uit Sumatra. Het vissersdorp aan de Straat Malakka lag als pleisterplaats tussen China en India strategisch voor de scheepvaart, waardoor het uitgroeide tot de belangrijkste havenstad in de regio.

De Europese kolonisatie door de Portugezen, Nederlanders en daarna Engelsen hebben een flinke stempel op het stadje gedrukt. Een voorbeeld is de St. Paul's Church; eerst een kerk voor de Portugezen, later een begraafplaats tijdens de Nederlandse bezetting. En het felrode Stadthuys, een prachtig gebouw met Nederlandse trekjes. Zo heeft Malakka meer schitterende bezienswaardigheden, maar locals komen er vooral voor het heerlijke eten. Jonker Street is met zijn tientallen restaurantjes - en elke avond een gezellige markt - één van de meest populaire straten van Malakka. Probeer de Sateh Celup, fonduen met saté saus.

Het kloppende hart van de stad

Een heerlijke plek om rond te wandelen is Chinatown, het kloppende hart van de stad, met zijn smalle straatjes vol oude koopmanshuizen, rode lampionnen aan de daken en sfeervolle terrassen. In Little India is de sfeer authentieker, het voelt meer Indiaas dan Chinatown Chinees. Schuif aan bij de lokale bevolking in de restaurants en laat uw curry serveren op een bananenblad. 

Andere bekende plekken in Malakka zijn Bukit China, Kampung Keling Moskee, Cheng Hoon Teng tempel, de Portugese settlements en de scheve St. Francis Xavier’s Church. Trek maar enkele dagen uit om deze multi-culturele World Heritage Site te leren kennen!

sluiten