Share

Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld

Royal Belum State Park is een enorm regenwoud in het noordelijke deel van het schiereiland. Het maakt deel uit van het grotere Belum-Temenggor, dat wordt gedeeld met Thailand. Het park is meer dan 130 miljoen jaar oud.

Dit oeroude woud is onder andere de leefomgeving van 14 (!) van 's werelds meest bedreigde zoogdieren, waaronder de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir. De kans echter dat deze dieren zich laten zien, is vrij klein. Royal Belum is bovendien een van de zeldzame plekken waar álle acht soorten neushoornvogels te spotten zijn.

Lake Temenggor

In het park ligt Lake Temenggor, een door de mens gevormd meer in wat ooit bosgebied was. In het stuwmeer liggen vele eilanden, de toppen van de oorspronkelijke bergen en heuvels. De verscheidenheid aan soorten zoetwatervis zoals de Kelah, Toman, Sebarau, Tenggalan en Baung maakt Lake Temenggor een walhalla voor vissers.

De bijzonderheden van het park liggen verspreid rondom het meer. U zult vele boottochten maken om het woud te verkennen, waarbij een bezoek aan een authentiek Orang Asli dorp, baden in één van de vele prachtige watervallen en een zoektocht naar de betoverend mooie Rafflesia niet mogen ontbreken!

sluiten