Share

Tunku Abdul Rahman Marine Park

Tropische wouden, mooie stranden en een magische onderwaterwereld

Een cluster van vijf tropische eilanden maakt deel uit van het Tunku Abdul Rahman Marine Park, of TAR Marine Park. De meeste eilanden zijn goed bereikbaar voor een dagtocht vanuit Kota Kinabalu, maar u kunt ook neerstrijken in één van de fraaie resorts. U vindt hier de perfecte combinatie van tropische wouden en mooie stranden.

De magische onderwaterwereld

Verborgen onder de zeespiegel liggen de grootste schatten van het mariene park: geweldig mooie en gezonde koraalriffen, een paradijs voor duikers! Dan komt dat magische moment, als u de eerste teugen perslucht inhaleert en afdaalt naar het rif…

In het heldere zeewater komen uitbundige kleuren goed tot hun recht. U ziet zeeanemonen omgeven door scholen kleine tropische vissen, maar ook kogelvissen, steenvissen, zeepaardjes, zeekatten en murenen. Er zijn locaties waar zeeschildpadden regelmatig gezien worden, en vlakke zandbodems waar roggen en zwartpuntrifhaaien zwemmen. In open water zijn enorme scholen barracuda’s, die als één groot lichaam lijken te bewegen…magistraal! Bent u hier in maart of april? Ga dan beslist op zoek naar walvishaaien. Geoefende duikers kunnen hun hart ook nog eens ophalen aan nachtduiken en wrakduiken.

Heeft u geen enkele duikervaring, dan valt er met duikbril en snorkel al heel veel te genieten. Maar u kunt hier ingewijd worden in de wondere, stille onderwaterwereld. Maak een proefduik, of volg een PADI-cursus!

Inspiratie voor Maleisië

sluiten