Borneo

Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna.

Borneo

Biodivers Borneo

Borneo is een geweldig groot tropisch eiland, rijk aan regenwoud, suikerwitte zandstranden en diverse nationale parken. Een walhalla voor natuurliefhebbers, zowel onder als boven water. Het wordt gedeeld door Brunei, Maleisië en Indonesië.

Flora en fauna

Adembenemende koralen en spectaculaire regenwouden; de diversiteit aan flora op Borneo is uitzonderlijk groot. Naast ontelbare boomsoorten kent Borneo duizenden orchideeën en andere fascinerende planten zoals de Rafflesia, één van de grootste wonderen van de plantenwereld.
Tussen al dit moois leeft een rijke verscheidenheid aan diersoorten. Maak een jungletocht op zoek naar de neusaap, pygmee olifant, Sumatraanse neushoorn, nevelluipaard, bay cat (Bornean cat) en ’s lands trots: de orang-oetan. Sta onderweg even stil en richt uw blik naar boven voor zeldzame vogels zoals de neushoorn- en ijsvogels en schilderachtige vlinders.

Maleisisch Borneo

Noordelijk op het eiland liggen de Maleise deelstaten Sabah en Sarawak, Maleisisch Borneo. Rondom Sabah vindt u de meest paradijselijke eilanden; Atol Sipadan is volgens velen één van de allermooiste duikspots ter wereld. Bezoek in Sabah ook Tunku Abdul Rahman Marine Park, beklim Mount Kinabalu en glijd cruisend over de prachtige Kinabatangan rivier op zoek naar wildlife.

Sarawak is behalve aan nationale parken - waarvan Gunung Mulu de bekendste is - rijk aan cultuur. Er leven nog veel inheemse stammen, ‘Dayak’, met hun eigen gebruiken en rituelen. Durft u een ontmoeting met de Iban aan?

Rondreizen door Maleisië

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Borneo

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top