Fotoreis Mongolië 2022

Reis o.l.v. beroepsfotograaf Nand Fiems door de meest fotogenieke natuur van Mongolië met als hoogtepunt het Nadaam festival

Fotoreis Mongolië 2022

Reis door fotogenieke wildernis

Deze bijzondere reis voert u naar het nauwelijks bereisde Mongolië, waar de onbedorven wildernis op de uitgestrekte hoogvlakten lonkt. Startpunt is Ulaan Bataar, een metropool waar schitterende oude tempels en paleizen worden afgewisseld met functionalistische architectuur. De geïndustrialiseerde hoofdstad is de laatste halte voor u de desolate natuur intrekt. Als een nomade zwerft u van ger naar ger door de meest fotogenieke landschappen die uiteenlopen van vlammende rotsformaties en verlaten steppes tot imposante gletsjers. Onderweg zijn er volop kansen bijzondere wilde diersoorten vast te leggen. Hoogtepunt van de fotoreis is het Nadaam Festival, hét jaarlijkse nationale festival van Mongolië waar families van her en der samenkomen in traditionele kledij en worstelen, paardenraces en boogschieten centraal staan. Een weergaloos decor waar uw camera overuren zal draaien!

Tijdens de reis krijgt u voortdurend professionele tips van een beroepsfotograaf om uw foto's te perfectioneren, waarbij het kijken, het bezig zijn in, het ervaren en genieten van de omgeving centraal staan. Kijkend door de lens met de blik van een fotograaf ziet u allerlei wonderlijke zaken die anders onopgemerkt blijven. U komt gegarandeerd thuis met mooie herinneringen en fantastische foto's!

OVER DE FOTOGRAAF

Nand Fiems (1947) studeerde binnenhuiskunst en daarna fotografie aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Als professioneel fotograaf is hij gespecialiseerd in reportage-, studio- en luchtfotografie en geeft hij technisch en esthetisch fotografie onderwijs. Sinds 1990 reist hij jaarlijks af naar Azië, Afrika en Amerika om de pracht van deze werelddelen vast te leggen.

Vertrekdatum: 2 juli 2022

Tips & tops van Fotoreis Mongolië:

  • De overnachtingen maken onderdeel uit van uw Mongolië-beleving; het grootste deel van de reis verblijft u in gers, traditionele Mongoolse tenten.
  • Buiten Ulaanbataar is een standbeeld ter ere van de Mongoolse wereldheerser en nationale volksheld Dzjengis Khan opgericht. Beklim het beeld voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving en speur de horizon af richting het Oosten. Ziet u in de verte het beeld van zijn moeder die hem tegemoet wuift?
  • De lammergier, Yol in het Mongools, gaf zijn naam aan de Yoliin Am Valley. In de vallei van de lammergier zijn permanente gletsjers, endemische planten en zeldzame dieren te ontdekken zoals Siberische steenbokken, argalis of lammergieren en zelfs de mystieke sneeuwluipaard.
  • Khongoryn Els behoren tot de grootste en meest spectaculaire zandduinen van Mongolië en staan bekend als de zingende duinen vanwege het bijna huilende geluid wanneer de wind door het fijne zand fluit.
  • Beproef uw geluk in Bayanzag – een van ’s werelds grootste dinosauriërkerkhoven - bij het zoeken naar fossiele resten en blijf tot zonsondergang wanneer de rode zandstenen kliffen veranderend in ‘Flaming Cliffs’.
  • Knip de ruige geërodeerde rotsformaties van Tsagaan Suvarga of ‘de witte stoepa’ van een afstand en ontwaar op de afbeelding een verwoeste stad.
  • De Oni tempel is prachtig gelegen op een kleine maar panoramische klif, aan een oever van de rivier de Ongi.
  • U beleeft het Nadaam festival in Karakorum, de oude hoofdstad van Mongolië. Leg de worstelaars vast wanneer ze na hun overwinning met gespreide armen een rondedansje maken, als de vlucht van een adelaar.
  • Het Ögii meer is een schilderachtig zoetwatermeer waar vogelaars hun hart kunnen ophalen en u betoverend mooie zonsondergangen fotografeert.
  • In Hustai N.P. heeft u de kans Prezwalski paarden, edelherten, zwartzwarte gieren en andere talloze roofvogels zoals adelaars en valken te spotten.

UW REIS OP MAAT

Dagoverzicht

1 Aankomst op Chinggis Khaan International Airport, transfer naar Kempinsky Hotel Khan Palace Ulaan Bataar
2 Bezoek Gandan Klooster, Sukhe Bator Plein, het winterpaleis van Bogd Khan, het Zaisan Memorial en het Natuur Historisch Museum
3 Transfer naar luchthaven – vlucht naar Dalanzadgad – bezoek aan Gierenvallei, verblijf bij Gobi Mirage
4 Rit naar de zandduinen van Khongoryn Els, overnachting Khongoryn Els Camp
5 Rijden naar Bayanzag of ‘Flaming Cliffs’, verblijf Bayanzag Ger Camp
6 Rit naar Tsagaan Suvarga, verblijf Tsagaan Survaga Camp
7 Over de Mongoolse steppe naar de ruïnes van de Ongi Tempel, overnachting in Ongi Ger Camp
8 Rit naar de ruïnes van Karakorum die het Erdene Zuu-klooster omringen, overnachting Karakorum Ger Camp
9-10 Nadaam festival in Karakorum, verblijf Karakorum Ger Camp
11 Rit naar het Ögii-meer; boottocht en vogels spotten, verblijf Ögii Nuur Ger Camp
12-13 Rijden naar en activiteiten in Hustai National Park, verblijf bij Hustain Ger Camp
14 Rit naar Ulaan Bataar, overnachting Kempinsky Hotel Khan Palace
15 Transfer naar luchthaven en internationale retourvlucht

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

Wildlife

Land van de 'mountain ghost'

Mongoolse landschappen

Verstillend en ontzagwekkend

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top