Fotoreis Mongolië 2023

Reis o.l.v. beroepsfotograaf Nand Fiems door de meest fotogenieke natuur van Mongolië met als hoogtepunt het Nadaam festival

Fotoreis Mongolië 2023

Reis o.l.v. beroepsfotograaf Nand Fiems door de meest fotogenieke natuur van Mongolië met als hoogtepunt het Nadaam festival

Fotoreis Mongolië 2023

Reis door fotogenieke wildernis

Deze bijzondere reis voert u naar het nauwelijks bereisde Mongolië, waar de onbedorven wildernis op de uitgestrekte hoogvlakten lonkt. Startpunt is Ulaan Bataar, een metropool waar schitterende oude tempels en paleizen worden afgewisseld met functionalistische architectuur. De geïndustrialiseerde hoofdstad is de laatste halte voor u de desolate natuur intrekt. Als een nomade zwerft u van ger naar ger door de meest fotogenieke landschappen die uiteenlopen van vlammende rotsformaties en verlaten steppes tot imposante gletsjers. Onderweg zijn er volop kansen bijzondere wilde diersoorten vast te leggen. Hoogtepunt van de fotoreis is het Nadaam Festival, hét jaarlijkse nationale festival van Mongolië waar families van her en der samenkomen in traditionele kledij en worstelen, paardenraces en boogschieten centraal staan. Een weergaloos decor waar uw camera overuren zal draaien!Tijdens de reis krijgt u voortdurend professionele tips van een beroepsfotograaf om uw foto's te perfectioneren, waarbij het kijken, het bezig zijn in, het ervaren en genieten van de omgeving centraal staan. Kijkend door de lens met de blik van een fotograaf ziet u allerlei wonderlijke zaken die anders onopgemerkt blijven. U komt gegarandeerd thuis met mooie herinneringen en fantastische foto's!

OVER DE FOTOGRAAF

Nand Fiems (1947) studeerde binnenhuiskunst en daarna fotografie aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Als professioneel fotograaf is hij gespecialiseerd in reportage-, studio- en luchtfotografie en geeft hij technisch en esthetisch fotografie onderwijs. Sinds 1990 reist hij de wereld over om de pracht van de verschillende werelddelen vast te leggen.Vertrekdatum: 9 juli 2023

Tips & tops van Fotoreis Mongolië:

  • De overnachtingen maken onderdeel uit van uw Mongolië-beleving; het grootste deel van de reis verblijft u in gers, traditionele Mongoolse tenten
  • Buiten Ulaanbataar is een standbeeld ter ere van de Mongoolse wereldheerser en nationale volksheld Dzjengis Khan opgericht. Beklim het beeld voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving en speur de horizon af richting het Oosten. Ziet u in de verte het beeld van zijn moeder die hem tegemoet wuift?
  • De lammergier, Yol in het Mongools, gaf zijn naam aan de Yoliin Am Valley. In de vallei van de lammergier zijn permanente gletsjers, endemische planten en zeldzame dieren te ontdekken zoals Siberische steenbokken, argalis of lammergieren en zelfs de mystieke sneeuwluipaard.
  • Khongoryn Els behoren tot de grootste en meest spectaculaire zandduinen van Mongolië en staan bekend als de zingende duinen vanwege het bijna huilende geluid wanneer de wind door het fijne zand fluit.
  • Beproef uw geluk in Bayanzag – een van ’s werelds grootste dinosauriërkerkhoven - bij het zoeken naar fossiele resten en blijf tot zonsondergang wanneer de rode zandstenen kliffen veranderend in ‘Flaming Cliffs’.
  • Knip de ruige geërodeerde rotsformaties van Tsagaan Suvarga of ‘de witte stoepa’ van een afstand en ontwaar op de afbeelding een verwoeste stad.
  • De Ongi tempel is prachtig gelegen op een kleine maar panoramische klif, aan een oever van de rivier de Ongi.
  • U beleeft het Nadaam festival in Karakorum, de oude hoofdstad van Mongolië. Leg de worstelaars vast wanneer ze na hun overwinning met gespreide armen een rondedansje maken, als de vlucht van een adelaar.
  • Het Ögii meer is een schilderachtig zoetwatermeer waar vogelaars hun hart kunnen ophalen en u betoverend mooie zonsondergangen fotografeert.
  • In Hustai N.P. heeft u de kans Prezwalski paarden, edelherten, zwartzwarte gieren en andere talloze roofvogels zoals adelaars en valken te spotten.

Uw reis op maat

Dagelijks overzicht

1 Nachtvlucht
2 Aankomst op Chinggis Khaan International Airport, bezoek Gandan Klooster, Sukhe Bator plein, winterpaleis Bogd Khan, Zaisan Memorial -transfer naar Kempinsky Hotel Khan Palace Ulaan Bataar
3 Opening Nadaam Festival in stadion Ulaan Bataar - Kempinsky Hotel Khan Palace Ulaan Bataar
4 Bezoek Nadaam Festival - Kempinsky Hotel Khan Palace Ulaan Bataar
5 Rit naar Tsagaan Suvarga, verblijf Tsagaan Survaga Camp in ger
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Mongolië