Rondreis Gobi en Altaj per 4x4

Per 4x4, te paard en te voet door woestijn en bergen, terug naar de natuur

Rondreis Gobi en Altaj per 4x4

Per 4x4, te paard en te voet door woestijn en bergen, terug naar de natuur

Rondreis Gobi en Altaj per 4×4

Back to basics

De machtige Gobi-woestijn en het mysterieuze Altaj gebergte zijn het onherbergzame decor waar u achttien dagen lang bent overgeleverd aan de grillen van de natuur. De avontuurlijke reis per 4x4 gaat door dramatische valleien, over angstaanjagende bergpassen en langs kristalheldere meren en rivieren. Komt u op een punt waar de weg ophoudt, dan vervolgt de expeditie te paard en te voet. Proef van het eenvoudige nomadische leven en laat u verrassen door vlammende rotsformaties rood als vuur en duinen die zingen in de wind...

Tips & tops van Rondreis Gobi en Altaj per 4x4:

  • Buiten Ulaan Bataar is een standbeeld ter ere van de Mongoolse wereldheerser en nationale volksheld Dzjengis Khan opgericht. Het 40 meter hoge stalen beeld van hem op een paard symboliseert zijn terugkeer naar huis na een succesvolle veldslag. Beklim het beeld voor een fenomenaal uitzicht over de omgeving en speur de horizon af richting het Oosten. Ziet u in de verte het beeld van zijn moeder die hem tegemoet wuift?
  • Khongoryn Els behoren tot de grootste en meest spectaculaire zandduinen van Mongolië en staan bekend als de zingende duinen vanwege het bijna huilende geluid wanneer de wind door het fijne zand fluit.
  • Beproef uw geluk in Bayanzag – een van ’s werelds grootste dinosauriërkerkhoven - bij het zoeken naar fossiele resten en blijf tot zonsondergang wanneer de rode zandstenen kliffen veranderend in ‘Flaming Cliffs’.
  • Alleen te voet bereikt u de geïsoleerde Bear Valley; er zijn geen wegen die leiden naar de paradijselijke watervallen, witte riviertjes en kristalheldere meren die worden omringd door groene in sneeuw getooide bergen.
  • Het afgelegen trekking walhalla Altai Tavan Bogd National Park strekt zich ten zuiden van het gelijknamige massief uit en omvat de schitterende tweelingmeren Khoton Nuur en Khurgan Nuur, de bronnen van de Khovd Gol.
  • Leer de Kazachstaanse tradities en gebruiken uit de eerste hand en leef het nomadische leven tijdens uw verblijf op de Tsengel Khairhan.
  • Tavanbogd betekent ‘De Heilige Vijf’ en verwijst naar de vijf hoogste toppen van het ontzagwekkende met sneeuw bedekte massief waar u een onwaarschijnlijk mooie trektocht van 11 kilometer maakt.
  • In het nationale museum van Anokhin wordt de 2.500 jaar oude mummie van de ‘Altaj prinses’ bewaard die door de expeditie Novosibirsk archeoloog Natalia Polosmak in 1993 gevonden werd, een van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de laatste tijd.
  • Breng in het dorp Boochi tijd door met lokale Altaïaanse families en ga op zoek naar lokale archeologische vindplaatsen zoals graven en rotstekeningen.

Uw reis op maat

Dagelijks overzicht

1 Aankomst in Ulaan Bataar, excursie beeld Dzjengis Khan op de oevers van de Tuul rivier, overnachting in Kempinski Hotel
2 Vlucht naar Dalanzadgad voor een bezoek aan de Yolyn Am vallei en Khongoryn Els, overnachting in joertkamp
3 Via de Vlammende kliffen in Bayanzag waar uw geluk beproeft met het zoeken naar dinosaurusfossielen rijdt u naar de joerts waar u overnacht
4 Dagrit naar Ulaanbataar met tussenstops voor lunch vlakbij Baga Gazryn Chuluu N.P. en een bezoek aan het heilige klooster, overnachting in Kempinski Hotel
5 Vlucht naar Ölgi – transfer naar joertkamp – rit naar het Khar Lake, het zwarte meer, waar u overnacht bij een Kazachse nomadenfamilie in de Hargant vallei
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Mongolië