Patan

De tweede stad van de Kathmandu Vallei

Patan

De tweede stad van de Kathmandu Vallei

Patan

Tweede stad van de Kathmandu Vallei

Patan is naast Bhaktapur en Kathmandu een van de koningssteden gelegen in de Kathmandu Vallei, het hart van Nepal. Patan, ook wel de ‘Stad der Schoonheid’ genoemd, is vrijwel vergroeid met koningsstad Kathmandu, enkel de Bagmati-rivier vormt een dunne grens tussen de twee steden.Levendige smalle straten leiden naar het historische middelpunt Durbar Square, omringd door eeuwenoude kloosters, tientallen tempels in allerlei bouwstijlen en vredige binnenplaatsen. De Bhimsen Tempel is gewijd aan de god van de handel, de vijf verdiepingen hoge Kumbeshwar Tempel staat bekend om zijn elegante houtsnijwerk en de wanden in de Gouden Tempel, een boeddhistisch klooster gesticht in 1400, vertelt het levensverhaal van de historische Boeddha, Siddharta Gautama. Wandel door de Gouden Poort van het Koninklijk Paleis naar het Patan Museum om traditionele heilige kunstwerken te bewonderen en bij Krishna Mandir, gebouwd door koning Siddhinarsingh Malla in 1637, staat u versteld van het gedetailleerde handwerk. In deze serene stad worden dierlijke wachters en erotisch houtsnijwerk afgewisseld met imposante standbeelden die herinneren aan de belangrijkste koningen. Zie hoe inwoners samenkomen om offers te brengen aan hun goden en geluk zoeken in het voeren van de talloze duiven, zwevend boven Patan. Where the world can't find you...

Rondreizen door Nepal

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Patan