Al Hajar gebergte

In de bergen van Al Hajar is meer dan enkel steen. De randen van dit ruige gebergte zijn zacht: hier ligt het stadje Nakhl, gebouwd rondom een warmwaterbron. Omringd door wuivende dadelpalmen.

Al Hajar gebergte

Steile hellingen, hoekige bergen en oases

De weg past zich aan, want de bergen zijn de baas. En dus kent de weg door het Al Hajar gebergte vele kronkels, wordt soms smal, om zich tussen twee rotsblokken door te wringen. Maar om de kracht van de bergen echt te voelen moet u deze weg verlaten. Off-road over de Wadi Bani Auff, de route die niet met de bergen mee beweegt, maar ze dwars doorkruist. Voor echte avonturiers, niet bang voor steile hellingen of ravijnen, zijn er echter veel meer routes om de Hajar te bewonderen.

Wie goed kijkt ziet dan ook de zachte kant van dit ruige landschap. Hoekige bergen worden afgewisseld met kleine wadi’s, oases in de vallei. Via Wadi Shab naar Wadi Tiwi, vanwaar een klein stroompje haar weg vindt: tussen de bergen, door het ravijn richting de zee. Onderweg passeert dit stroompje oude traditionele bergdorpjes zoals Harat Bidah. Ook het oude irrigatiesysteem zigzagt door de bergen, is overal zichtbaar en staat in verbinding met het kleine bergstroompje. Waar dit stroompje niet komt, is op de hoogste piek van het gebergte: de Jebel Shams, van drieduizend meter hoog. Maar reizigers met enig doorzettingsvermogen weten deze top te bedwingen. En genieten van het machtige uitzicht over de toppen van de Al Hajar.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Al Hajar gebergte

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top