Share

Muscat

Groots, modern en traditioneel Muscat

Achter de grote bogen van de Muscat-poort, ligt de hoofdstad van Oman, klaar om bezoekers te verleiden. De entree weerspiegelt de stad. Groots, modern en traditioneel tegelijk. De modernste winkelcentra liggen hier naast de oudste souk van Oman, de Muttrah souk. Op deze markt liggen lokale producten uitgestald. In de wirwar van steegjes wordt onderhandeld over de koop van traditionele zilverwaren, houtsnijwerk, kleding of wierook.

De ‘Grote Moskee’ vernoemd naar de Sultan is de enige die open is voor niet-moslims. De traditionele kroonluchters en het handgeweven Perzische tapijt geven deze moderne moskee een vleug traditie mee. De combinatie van moderne architectuur met traditionele elementen is ook terug te vinden in het Royal Operahouse van Muscat waar internationale namen in de spotlights staan, zoals ook het gebouw zelf wordt verlicht wanneer het ’s avonds donker wordt.

De stad heeft alles wat van een hoofdstad verwacht mag worden: sjieke restaurants, musea, hippe festivals en winkelstraten. Wie hier toch uitgekeken raakt kan vanuit Muscat alle kanten uit. De ruige bergen liggen op minder dat een uur rijden van de stad.

sluiten