Birkat al Mauz

Gehavend en vervallen, maar daardoor niet minder mooi. Ruïnes in kleine dorpen verdienen tijdens uw reis minstens zoveel aandacht als de blinkende bouwwerken in de grote steden.

Birkat al Mauz

Een oase slechts bewoond door vogels

Soms maakt een kleine omzwerving een groot verschil. Wie de doorgaande route verlaat en een kleine kronkel maakt op weg van Muscat naar Nizwa komt uit bij het spookstadje Birkat Al Mauz. En belandt in lang vervlogen tijden. In 1959 vertrokken de laatste bewoners uit Birkat, vluchtten voor de oorlog tussen de Sultan en Imam. De oase wordt nu enkel nog door vogels bewoond. Dadelplantages zijn verwilderd, toch dragen de palmen nog altijd dadels. Verder lijkt alles stil te staan. Deuren staan op een kier, maar de vallei is vergeten en verlaten. Totdat iemand weer een kleine omzwerving maakt.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top