Forten en nederzettingen

De bergen achter de oude hoofdstad Nizwa lijken ondoordringbaar. Toch is zelfs in deze stad in de 17e eeuw een fort gebouwd. De ronde toren is al van verre te zien en straalt nog altijd gezag uit.

Forten en nederzettingen

Arabische architectuur van weleer

Oud, maar zeker niet verrimpeld. Nizwa, de oudste stad van Oman, is nog altijd een charmante verschijning. Hier geen flats of wolkenkrabbers. De ronde kanonstoren van het Nizwa Fort is de enige die zich naar de hemel uitstrekt. Zij worden omringd door zandkleurige huisjes. Boodschappen worden hier nog altijd in de souks gedaan. Zigzaggend tussen de aardewerken potten die metersdik staan opgestapeld en de toch al nauwe steegjes nog smaller maken.

In dezelfde kleur als de huisjes maar van een ander formaat is het Jabrin fort. Eén van de vijfhonderd forten die verspreid over Oman te vinden zijn. En niet zomaar één. Wie het fort binnenstapt, doet een stap terug in de tijd. Te midden van traditionele Arabische architectuur.

Even buiten Nizwa, in de bergen die de stad omringen, ligt de kleine nederzetting Bahla. Het lemen fort dat de huizen in de veertiende eeuw beschermde, staat nu op de werelderfgoedlijst van Unesco. Al wandelend over de lange muren van het fort vraagt ook het uitgestrekte berglandschap om enige aandacht. En terecht. De bergen stralen minstens zoveel gezag uit als het fort.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Forten en nederzettingen

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top