HudHud Bedoeïenenkamp

Slapen onder een deken van sterren
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

HudHud Bedoeïenenkamp

Mobiel tentenkamp in de Wahiba Sands

Alle borden wijzen naar links. Maar u slaat rechtsaf. Want bedoeïen volgen geen borden, maar navigeren op gevoel. Ook slapen ze niet in de stad, maar hebben een bed in de woestijn. Met een overnachting in een handgemaakte tent van Hudhud maakt u kennis met het zowel het landschap als het bedoeïenenbestaan in Oman.

De tweepersoons tenten zijn net zo ruim als de omgeving waarin ze worden neergezet. Maar in tegenstelling tot de woestijn zijn ze wel ingericht en voorzien van echte matrassen. Douche en toilet bevinden zich in aparte tent. In de Wahiba Sands vormen de zandduinen het thuis voor bedoeïenengemeenschappen. Hier geen elektrische verlichting, maar kampvuur, kaarsen en olielampjes. Al zijn deze met duizenden stralende sterren aan de hemel bijna overbodig.

Waar precies onder deze sterrenhemel u slaapt, kunt u zelf kiezen. Geen grote tentenkampen, maar een privé plek in het zand. Is deze eenmaal gevonden dan hoeft u niet met haringen en tentzeil in gevecht. Plof in de kleurrijke kussens naast het grote zilveren dienblad met een dampende pot thee. Terwijl in de verte zand en zonnestralen samensmelten worden de traditionele bedoeïenententen opgezet. Zodat u straks, na een lange dag in de woestijn, niet alleen wordt bedekt door een fijn laagje zand, maar ook door een zachte deken.

Het is overigens niet alleen de woestijn waar reizigers kunnen neerstrijken. Als bedoeïene bent u vrij. Dus ook overnachtingen in het Al Hajar gebergte of aan het strand behoren tot de mogelijkheden. De omgeving is anders. De sterren stralen overal.

Tips & Tops van Hudhud mobiel:

  • De tent biedt ruimte aan twee personen. Voor kinderen kan eventueel een extra veldbed worden opgezet
  • Helemaal uitgerust nemen de gidsen van Hudhud hun gasten graag mee naar Wadi's in de woestijn voor een verfrissende duik. Ook weten zij de beste plekken om te picknicken in de bergen en kennen de weg naar de bouwplaats van de Dhow's (traditionele vissersboten) aan de kust
  • Luxe kamperen: douchen met warm water is dus mogelijk. Naast iedere tent staat een eigen 'badkamer-tent'
  • Actie in de woestijn: quadrijden, sandboarding of een kamelenrit
  • Alle overnachtingen worden individueel afgestemd. Eén nachtje in de woestijn is mogelijk. Maar slaapt u graag meerdere nachten onder de sterren, dan is een achtdaagse expeditie naar van Noord naar Zuid misschien wel een idee
  • Geniet van een maaltijd aan een prachtig gedekte tafel onder een deken van sterren
  • In de woestijn rondom de Wahiba Sands vinden regelmatig kamelenraces plaats

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top