Muscat

Het Perzische tapijt kriebelt zacht onder de voeten van bezoekers. De Grote Moskee staat in schril contrast met het grote winkelcentrum even verderop. Hier geen zacht tapijt, maar glad gepoetste tegels, die bezoekers tegemoet glimmen.

Muscat

Groots, modern en traditioneel Muscat

Achter de grote bogen van de Muscat-poort, ligt de hoofdstad van Oman, klaar om bezoekers te verleiden. De entree weerspiegelt de stad. Groots, modern en traditioneel tegelijk. De modernste winkelcentra liggen hier naast de oudste souk van Oman, de Muttrah souk. Op deze markt liggen lokale producten uitgestald. In de wirwar van steegjes wordt onderhandeld over de koop van traditionele zilverwaren, houtsnijwerk, kleding of wierook.

De ‘Grote Moskee’ vernoemd naar de Sultan is de enige die open is voor niet-moslims. De traditionele kroonluchters en het handgeweven Perzische tapijt geven deze moderne moskee een vleug traditie mee. De combinatie van moderne architectuur met traditionele elementen is ook terug te vinden in het Royal Operahouse van Muscat waar internationale namen in de spotlights staan, zoals ook het gebouw zelf wordt verlicht wanneer het ’s avonds donker wordt.

De stad heeft alles wat van een hoofdstad verwacht mag worden: sjieke restaurants, musea, hippe festivals en winkelstraten. Wie hier toch uitgekeken raakt kan vanuit Muscat alle kanten uit. De ruige bergen liggen op minder dat een uur rijden van de stad.

Rondreizen door Oman

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

INSPIRATIE VOOR Muscat

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top